Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Legitimiteetti vain vähenee

Euroopan parlamenttivaaleissa äänestäneiden määrästä voi päätellä, että isolla osalla eu-kansalaisia on erittäin skeptinen suhde Unioniin. Silti parlamentissa suurimmat ryhmät tekevät mitä huvittaa, koska voivat tehdä.

Euroopan Unioni on ihan omanlaistansa vallankäyttöä. Parlamentti on vain yksi osa sitä ja opposition puute on iso vaje demokratialle. Olisiko nyt EU-kriittisistä tulossa sellainen? Heistä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta kun heidät jätetään kokonaan vaille vaikutusvaltaisia tehtäviä, voidaan olla varmoja, että kannatus lisääntyy — aivan kuin oppositiossa.

Olisi hienoa, jos EU:lla olisi näyttöä legitimiteetistä, kriitikoiden ignooraaminen valitettavasti vain vähentää sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Birgitta, erinomaista että kirjoitit oman blogin tästä omalaatuisesta vallankäytöstä EU:ssa. Toki tuota on ollut jo havaittavissa, mutta nyt kyllä meni ihan yli äyräiden.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tuosta opposition puuttumisen näkökulmasta minkä tahansa ryhmän sivuuttaminen on rankkaa kansanvallan väheksymistä ja aiheuttaa kyllä leikkidemokratiamielikuvan vahvistumista.

Ville A. Nieminen

Pitkässä juoksussa EU-kriittisten syrjminen voi olla hyvä asia. Ero federalistien ja eurokriittisten välillä kasvaa ja EU-parlamenttiin syntyy todellinen oppositio.

Toivottavasti Britannian tuleva (?) EU-kansanäänestys saa aikaan muutoksia tähän demokratiavajeeseen. Nythän britit ovat jäämässä yhä enemmän päätöksenteon ulkopuolelle.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

On kyllä todella hävytöntä, että EU näin halventaa kansanvaltaa. Mutta ei tämä ensimmäinen kerta ole. Demokratia ei kuulu EU:n ykkösarvoihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset