Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Keskustelua ei julistuksia

Blogikommenttien tarkistaminen ennen niiden julkaisemista näyttää laajenneen. Sehän vie käsiteltävältä asialta uskottavutta. Aina herää epäilys, että jokin näkökulma jää käsittelemättä, jos sanan ei anneta vapaasti juosta.

Lukijalle jää myös kirjoittajasta muistijälki, eikä seuraavaa blogia viitsi edes avata. Luultavasti ei kuitenkaan pääse esittämään kantaansa, jos sellainen kirjoituksen pohjalta heräisi. 

Päätinkin ottaa tavakseni katsoa ensin, pääseekö kukaan kommentoimaan ennen kuin luen blogin. Suosittelen muillekin, jotka eivät kaipaa julistuksia vaan avointa keskustelua.

 

Lisäys: Kaikki eivät tiedä, miten saa selville voiko blogia komentoida. Näin: skrollaa tekstiä kommentointilaatikon alle asti, siellä lukee keltaisella pohjalla: Tämän blogin kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kirjoitin kokeeksi kommentoinnilta suljetun kirjoituksen, liekö sillä mitään vaikutusta...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

No sillä on ainakin yksi lukija vähemmän, kuten kirjoitin :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Blogien (tai paremminkin blogistien) luonne taitaa olla yksilöllinen ja blogin pitäjällä ei välttämättä ole aina edes aikaa seurata ja tarvittaessa siivota kommentointikeskustelua, vaikka hänellä olisikin tarve tehdä luettava merkintä ajankohtaisista ajatuksistaan.

Sellaisilla yhden rivin irvailuilla tai tahallista väärinymmärrystä huokuvilla viesteillä kommentteina ei myöskään keskustelua edistetä, joku blogisti voi pitää sellaista syystäkin häirintänä ja haluta ennakkotarkastaa kommentit.

Ja aina voi tosiaan kirjoittaa oman blogin mielen päällä olevasta asiasta ja kannustaa kiinnostuneita vapaaseen keskusteluun.

Veikkaisin, että olet jo lukenut minun uusimman ...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #5

Lukijoiden luonne myös. Itse pidän nimenomaan keskustelujen tuomasta useammasta näkökulmasta. Useimmiten en edes osallistu, mutta mielenkiinnolla lueskelen.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ai tahallasko siä..miä jo ihmettelin :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Toteava kirjoitus ei kommenteista parane ...

Käyttäjän markkupatynen kuva
Markku Patynen

Hyvä huomio. Paljastan nyt pahan tietämättömyyteni, kun kysäisen, miten tuon kommentointimahdollisuuden puuttumisen näkee ennen sen viestin lukemista. Katsomalla profiilista vai ?

Hieman asiaan liittyen. Onko se vain omassa päässäni vai onko yleisemminkin tunne, että näin vaalien lähestyessä ja ehdokkaiden tänne kirjoittaessa ne heidän kirjoittamansa asiat ovat nekin enempi julistuksia. Eli vaikka kommentointimahdollisuus olisikin, eivät nämä ehdokkaat oikein näytä viitsivän osallistua siihen keskusteluun, vaikka heille heitettäisiin suoriakin kysymyksiä. Tai no, eipä se taida kaikkien tapana olla muutenkaan.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Skrollaa blogitekstiä kommentointilaatikon alle asti, siellä lukee keltaisella pohjalla: Tämän blogin kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty.

Kyllä tuo tunne on minunkin päässäni, et ole yksin :) Tällä alustalla on aktiivista, aika lailla aisoissa pysyvää näkökulmien esittämistä ja niistä keskustelua. Mielestäni jokaisen blogistin — ja ennen kaikkea nyt vaalien alla ehdokkaiden — kannattaisi kyllä uhrata ajatus sille, että pitäisi bloginsa keskustelijoiden käytössä ja osallistuisi siihen itse. Jos ei niin tee saattaa blogista olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Anna-Leena Nieminen

Älä muuta virka ja kaikista eniten se vie uskottavuutta kansanedustajaehdokkailta, kuten muutama päivä sitten eräs sellainen ei julkistanut kommentteja(ei minun eikä muiden, oletan että kommentteja oli muitakin, koska iso ja tärkeä aihe)

http://alviinaalamets.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185...

http://heikkivestman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1860...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Arvelen, että saattaapa olla ehdokkaalle enemmän haittaa kuin hyötyä kommentittomasta blogista. Puheenvuoron viehätys ja arvokas ominaisuushan ovat lähes aina asiassa pysyvät kommenttiketjut. Vestman on hyvä esimerkki tässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset