Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Järjestettyä riskiä yrittäjälle

Työ. Sitä on. Palkkatyö onkin jo kinkkisempi juttu. Palkalle täytyy olla maksaja. 

Mieti. Sinulla on tuote, jota halutaan ostaa. Asiakas ei kuitenkaan osta minkä hintaista vain, vaan laittaa sille rajan. Tuotteesi menee kaupaksi, mutta ei tasaisesti joka päivä ja ympäri vuoden. 

Se aiheuttaa haasteita niin yksinyrittäjälle kuin työntekijöitä palkanneelle. On etukäteen maksettavat verot ja eläkemaksut, ja työnantajana toimivalle lisäksi, että työtä ei aina ole tarjolla, mutta palkat pitää maksaa. 

Puhutaan yrittäjäriskistä. Näyttäisi siltä, että edellä mainituilta osilta se on järjestettyä riskiä.  

Siis: Verot maksuun vasta, kun ne on tienattu. Työntekijöille yksinkertaisen järjestelmän kautta korvaus niiltä päiviltä, kun työtä ei ole.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Helpompi ois pitää noita työntekijöitäkin hiljasina hetkinä jos valtiolla ei olis niin kiire saada ennakoita ja alveja ulos...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

MIkähän on se peruste, että ne kerätään ennakkona?

Olen itse esimerkki yksinyrittäjästä, joka ei ole tehnyt vielä mitään yirtyksen nimissä, koska siitä päivästä lähtien tulisivat nuo ennakot maksuun. Enkä usko olevani ainoa. Ne ovat siis este tulonhankinnalle, vaikka olisi kaikkien etu, että jokainen mahdollisuus käytetään hyväksi.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

En keksi yhtään järkevää syytä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset