Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Käytä pääomaasi

  • Käytä pääomaasi

Onni on sijoitustuottoa, johon tarvittava alkupääoma on kaikilla. Joo naivia, mutta naiviuden pelko saattaa olla typeryyden alku.

Olet elossa, sinulla on siis alkupääoma. Elävänä oleminen on ihmeellinen asia, ja senhän sanoo järkikin, että ihme on äärettömän arvokasta. Eli on mitä sijoittaa.

Sitten vaan sijoittamaan, pelimerkkeinä omat kyvyt. Olla oman onnensa seppä on mitä suuremmassa määrin konkreettista.

Elämänkoulussa selviävät omat mahdollisuudet, ja niiden varaan salkku rakennetaan. Jos jää ällistelemään muiden mahdollisuuksia, tuhlaa aikaa, ja hiljalleen menettää pelimerkkinsä katkeroituessaan. Luultavasti lopulta koko pääomansa.

Onnivarallisuutta käytetään jatkuvasti; aina heti aamulla herättyä nostetaan sopiva summa sille päivälle. Ja kartutetaan uutta sen varassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Lauri Wirén

Kuullostaa vähän sellaiselta hihhulimarkkinoinnilta, jossa itseään pitää psyykata myymään itsensä ja kaikki muukin, kaikkialla ja koko ajan.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Niin voisi luulla, ja tietenkin näkökulmia on. Sekin, että "kel onni on, se onnen kätkeköön".

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Birgitta olet hyvä hakemaan vertauskuvia. Kerrot hyvin miten elämä on alkupääoma ja lisäisin siihen että miten lapsen vanhempien sijoitukset ovat edellisen sukupolven avustus seuraavalle. Voin huokaista onnesta etten ole päätynyt äimistelemään muiden mahdollisuutta vaan oman salkkuni olemattomuutta, ei näin tulisi käydä alkumetreillä, ei kellekään.
Mitä teen kun oman salkkuni rakentamiseen jäi vain muutama pätkä narua ja pienipala kartonkia jo alkumetreillä eikä näillä pelimerkeillä ole päässyt pelaamaan eteenpäin pelkona menettää kerralla ne kaikki? Mutta eikös se ole joku vanha sanonta ettei pienillä eväillä pitkälle pääse.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Olen itse ajatellut, että lapsuus on vanhempien lahja lapsilleen. Lahjaa ei pääse valitsemaan ja kaikki eivät anna lahjoja ollenkaan. Yksilön kannalta asia johon ei voi vaikuttaa.

Menen nyt sillä, mitä olen kommenteistasi lukenut, kukaanhan ei tiedä keitä kirjoittajat oikeasti ovat. Olet nuori ihminen, se itsessään on jo mahdollisuus. Itse yrittäisin keksiä, mitä juuri nyt haluaisin ja alkaisin panostaa siihen. Älä kysy muilta, älä vertaa itseäsi muihin, ylpeästi vaan käyt asettamasi haasteen kimppuun. Ja tarvittaessa vaihdat pyrkimystäsi. Ne kyllä iän kanssa muuttuvat muutenkin.

Jos pelko on este, sen voittaminen on alku. Kyllä siihen keinot keksii, sinun täytyy vain etsiä ja löytää ne itse.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos Birgitta aivan loistavasta kirjoituksestasi! Näin on, me jokainen pidämme käsissämme onnipääomaamme ja vain me itse pystymme hyödyntämään sitä elämämme varrella.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kiitos. Hienoa, kun näin tavoittaa samoilla leveleillä liikkuvia tyyppejä :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset