Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Uudessa puolueessa vai vanhassa, onnistuuko vaikuttaminen kummassakaan?

Uudet puolueet eivät lähes koskaan saa nostettua itseään eduskuntaan asti. Siitä syytetään useinmiten medianäkyvyyden vähäisyyttä. Asiaan on vaikea vaikuttaa johtuen joukkoviestinten omista linjoista. Harva kansalainen siis tulee edes informoiduksi uusista vaihtoehdoista.

Kun aktiivinen vaikuttamishalu herää, mitä tehdä? Koska uudet puolueet eivät em. syystä ole käypiä, useimmat käyvät läpi valtapuolueiden näkemyksiä ja valitsevat sitten lähinnä omaa ajattelua olevan vaihtoehdon. Siis lähinnä olevan, koska mikäänhän niistä ei kokonaisuudessaan vastaa kenenkään näkemyksiä. Kompromissien ja puolueen sisäisten johtopersoonien määräämillä näkökulmilla puolueissa mennään.

Ei varmaan ole kaukana totuudesta vanha sanonta, että kansanedustajat ovat puolueidensa uskollisia sotilaita. Pääsevätko ideat puolueiden sisällä ansaitsemaansa käsittelyyn vai nujertaako hierarkia ne? Miten uudet ideat ylipäänsä saataisiin näkyviksi ja kuulluiksi? Olemmeko konservatiiveja kaikki itsestä riipumattomista syistä?

 

Edit. Otsikko vaihdettu

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset