Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Demokratian tämän hetkinen jako

Täytyy taas muistuttaa, että eduskunnan suurimmallakin puolueella keskustalla on vain 14,0 prosenttia äänioikeutettujen äänistä takanaan. Opposition suurimmalla sosialidemokraateilla on 10,9 prosenttia. 

Hallituksella on 37,9 prosenttia ja koko oppositiolla yhteensä 27,0 prosenttia.

33,7 prosenttia ei ole antanut mandaattia kenellekään. 

Ylimielisyyteen ei rehellisyyden nimissä ole lupaa annettu yhdellekään puolueista, niin pieniä ovat kaikkien kannatukset. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Onko käsitystä muutoksista ääntään antamattomien puolueen kehityksestä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kevään jälkeen siis. Hyvä kysymys. Uusimman HS-gallupin mukaanhan hallitus-oppositiosuhde kantansa ilmaisseiden joukossa on 49,4–48,6. Hesarin verkkojutussa ei mainita "ei osaa sanoa" -vastanneiden osuutta.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

2011 vaaleissa 33,2 prosenttia ja 2015 vaaleissa 33,7 prosenttia.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ajatusleikki. Entäs jos puolueita ei olisi ollenkaan eduskunnassa. Yksittäiset edustajat tai valiokunnat tekisivät asioista aloitteita, joita eduskunta sitten hyväksyisi tai hylkäisi. Asiat tulisi hoidettua tehokkaasti, kun aika ei menisi toisten puolueiden haukkumiseen.
Edustajat valittaisiin vaaleilla niinkuin nytkin, mutta ilman mitään tunnuksia. Pelkkä kansan arvioima pätevyys olisi valintaperusteena. Olisi mielenkiintoista nähdä miten hommat sujuisivat. Minä kannattaisin tällaista järjestelmää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset