Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Sensuuria näköjään myös jälkikäteen

Luin uudelleen Terhi Koulumiehen blogia noin kuukauden takaa. Siinä kerrottiin mielestäni yhdestä älyttömästä lautakuntapäätöksestä eli Helsinki ryhtyy viherkattojen edelläkävijäksi.

Koulumies: ”Jatkossa kaikkiin tasakattoisiin uusiin taloihin, eli käytännössä lähes kaikkiin uusin taloihin, pitää kaavoituksessa ja suunnittelussa tutkia ensisijaiseksi vaihtoehdoksi viherkattoa. Kylmissä talousrakennuksissa ja katoksissa tulee ensisijaisesti olla viherkatto.” 

Olin käyttämässä viherkattoasiaa esimerkkinä toisten rahoilla — verorahoilla siis — tehtävistä kummallisista päätöksistä. Mutta juutuinkin sitten siihen, että hyvää keskustelua oli jälkikäteen poistettu yhdeksän kommentin verran

Esimerkiksi omalle kommentilleni: ”Miten katolta lumi kolataan?”, oli jätetty vain yksi vastaus: ”Miten normaalisti tasamaalla lumi kolataan? Ei tarvi erityiskikkoja, eli ihan normisti jos on tarvis.”.  Seuraavissa  poistetuissa kommenteissa olisi ollut keskustelua kysymyksen pohjalta, mutta nythän näyttää siltä, että mitään ongelmaa ei olisi. 

Hohhoijaa, eihän näitä viitsi kohta kommentoida ollenkaan! Mikä poliitikko se sellainen on, joka keskustelua pelkää? Onko tällainen ihan yleistä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Birgitta, kaiketi olit huomioinut kirjoittajan aseman yhteiskunnassa ja etenkin H:ssä? Kun on kaupungin rakennusvirastoa valvovan yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja, niin tieto hallussa vai kuinka?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Koulumieshän on kokoomuksen poliitikko, ja kokoomuksen vapaaehtoisuuteen perustuva kanta hävisi äänestyksen lautakunnassa. Vapaaehtoisuuden kannalla olosta pienet pointsit.

Mutta järkevän keskustelun poistoa en ymmärrä. Poliitikon pitää vastata kritiikkiin jollain muulla tavalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juu, täysin samaa mieltä että kyllä politiikon pitää olla vastaanottavainen myös kritiikkiä. Paljon on täälläkin monissa kommenteissa syytetty yksinomaan persuja kommentointien estämisistä ja jopa poistoista. Tämä vain osoittaa että samaa löytyy kokoomuksen parista ja vieläpä politiikolta.

Tapani Lahnakoski

Etkö ole huomannut, että poliitikot hyvin harvoin vastaavat kertaakaan bloginsa kommentteihin? Terhi sentään jotain.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kaikille keskustelijapoliitikoille isot pointsit. Mutta tässä Koulumiehen blogissa oli vain poistoja vastauksena.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On todella hölmöilyä ruveta tällaisia määräyksiä antamaan melko olemattoman kokemuksen perusteella. Niin holtittomasti kuin talot nykyisin rakennetaan kosteusvaurioiden riski on suuri.
Ehkä viherseinät olisivat viisaampia.
Mutta ei kai sentään kaupunki kustantaisi kaikki viherkatot?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kaupungin omaa rakentamista tämän nyt ainakin luulen koskevan, ja korjausrakentamista sitten myös.

Nähtäväksi jää miten paljon yksityisrakentamiseen viherkattoja saadaan kaavoitus- ja suunnittelumääräyksillä. Itse ajattelen, että kaupungilla tällaisten määräyksien antajina pitäisi myös olla jokin vastuu. Henkilökohtaista vastuutahan politiikassa ei ole, joten älyttömyyksiähän voi olla tekemässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset