Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Hienoa! Demokratia on voittanut!

Maailma ei ole koskaan valmis, eilen oli eilisen säännöt ja sopimukset, tänään tämänpäiväiset ja huomenna huomiset. Vain diktatuurilla on pysyvät, muuttumattomat ja yhdestä näkökulmasta toimivat  normit.

Jos ja kun on demokratiaa, on äänestyksiä. Äänestyksissä yksittäinen äänestäjä ottaa — aina —kantaa omaan tilanteeseensa. Siis äänestäjä ei koskaan ole väärässä, koska äänestää vain ja ainostaan omasta näkökulmastaan eikä kenenkään muun. Toinen asia, mistä voi suoraan lukea demokratian asteen ja tilan, on mistä äänestäjän annetaan äänestää. 

Tänään kunnia demokratian toteutumisesta, yksittäisten kansalaisten mielipiteiden asettamisesta kaiken muun ylitse kuuluu David Cameronille. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ihana asia, rohkeat britit teki, mitä itte halusivat, kunnioitukseni!

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Birgitta Valonen, olisitko asettanut danasi samalla tavalla jos äänestyksen tulos olisi ollut päinvastainen?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Hyvä kysymys, kiitos siitä. Luultavasti mieleeni ei olisi tullut kirjoittaa, koska äänestystulos ei silloin johtaisi uudelleen ajateltavaan EU-kokonaisuuteen, vaan se jatkaisi enemmän ennallaan. Monien pöyristyminen tuloksesta pisti kirjoittamaan.

Tässähän on kyse äänestämisen aiheuttamasta muutoksesta ja siitä, että tällainen äänestys ylipäätään järjestettiin. Näen siinä nykyoloissa kunnioitettavaa demokratiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset