Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Rikos

Olen ollut jo lähes 40 vuotta ja olen edelleen innokas murha- ja rikosviihteen kuluttaja. Ei siitä sen enempää kuin että pysyy mielessä väkivallan ja rikosten olemassaolo. Onko joku oikeasti sitä mieltä, että rikokset olisivat lopetettavissa? Eivät ne ole. Uudet sukupolvet, uudet rikokset. Vain niiden selvittämiseen ja rangaistuksiin on mahdollista vaikuttaa.

Motiivi on se olennainen käsite niin viihderikoksissa kuin todellisuudessa. Rikos on rikos, ja siitä seuraa rangaistus. Se tehdään yksin tai kimpassa ja lisäksi siihen voidaan yllyttää. Motiivi paitsi, että se selvittää miksi, on vaikuttamassa myös rangaistuksen kovuuteen.

Kun rikos on tapahtunut, motiivin selvittäminen alkaa. Se on useimmiten monimutkaista tutkimista ja sen tekeminen kestää. Siihen on sivistysvaltioissa tyytyminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset