Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Me Harakan sukupolvi

Timo Harakka on minua kolme vuotta nuorempi eli olemme suunnilleen samaa sukupolvea. Allekirjoitan täysin hänen sanomansa, että meillä on ollut samat mahdollisuudet kuin kellä tahansa ikäisistämme. Yhteiskunnan tuki on ollut merkittävää elinaikanamme. Siinähän on sellainen erinomainen puoli, että syyttää voi vain itseään, jos ei käytä mahdollisuuksia hyväkseen. 

Toki perheillä on ollut vaikutus yksilön kannalta, eikä perheen osuudesta asiaan koskaan päästä. Vanhemmilla on velvollisuuksia, ja jos niitä ei täytä, vikaa on vaikea vierittää muille. Lapsiahan ei ole pakko tehdä, ei ole ainakaan meidän sukupolvemme aikana ollut. 

1960-luvulla syntyneille annetut mahdollisuudet voisivat hyvin olla indikaattorina, kun haetaan rajaa sille, mitä yhteiskunnan on yksilölle mahdollistettava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset