Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Trump kysymys

Mikä on se oikea tapa miten presidentti Trumpin tulisi hoitaa virkaansa? Hänellä oli ja on selviä päämääriä, joita ei liiemmälti ole salattu. Miten hänen pitäisi edetä niiden toteuttamisessa?

Mikä Trumpin tavassa pännii? Sekö, että ei ole samaa mieltä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mikä Trumpin tavassa pännii? Sekö, että ei ole samaa mieltä?"

- Juuri se. Lisäksi Trumpin epädiplomaattisuus (lue: huonotapaisuus) vaikuttaa silkalta sääntöjen rikkomiselta, vaikka kysymys on vain uusista käytännöistä. Jos valtionpäämies haluaa näyttää keskisormea lehdistölle, miksi hän ei voisi tehdä niin vaikkapa saman tien? Ja jos presidentti mainostaa lastensa bisneksiä ja tekee ulkopolitiikkaa ortodoksijuutalaisen vävynsä pillin mukaan, mitä sitten? Vaihtelu virkistää!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"jos presidentti mainostaa lastensa bisneksiä ja tekee ulkopolitiikkaa ortodoksijuutalaisen vävynsä pillin mukaan, mitä sitten? Vaihtelu virkistää!"

Niin, nehän on vain uusia käytäntöjä.

Tai, eihän ne uusia ole, ne ovat ikivanhoja primitiivisiä käytäntöjä, huonoksi havaittuja, sellaisia joista nykymaailmassa sivistyksen kehittynmisen myötä on pyritty pääsemään eroon.

Nyt kai sitten se sivistys on vain unohdettava ja siirryttävä ajassa takaperin.

Ehkei nyt sentään kivikauteen asti vielä Trumpin kaudella päästä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Aikahan ei kulje takaperin :), eikä historia (= ajan eteneminen) ole edistystystä ja kehitystä portaalta portaalle ja ylöspäin. Historia on elämää, jossa tapahtuu ja näkökulmat vaihtuvat.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ehkäpä sitä on vain tottunut määrättyyn poliittiseen - rakentavaan ammattilaisuuteen kun kysymyksessä on demokratialla valitut kärkivaltioiden presidentit ja/tai pääministerit. Nyt on erilainen puhemies. Esityksiä voi suoraan seurata livenä tai videoklipeiltä. Myös käännettynä. Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä. Positiivista. Mutta onpa nyt poliittiset toimijat kautta Euroopan herätetty ruususen unestaan. Blogit ja sometus yleensäkin on suorastaan hengästyttävää. Positiivista. Pitkästä aikaa viestintä on voimissaan. Kukaanhan ei vielä taida olla varma mikä oli ja on Trumpin motiivi? Ehkäpä se selviää tai sitten ei.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Hyvä sana tuo tottua. Itsestäni sana on aina tuntunut sellaiselta, että jotain jää huomaamatta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ehkäpä sitä on vain tottunut määrättyyn poliittiseen - rakentavaan ammattilaisuuteen"

Nytkö sitten pitäisi tottua epärakentavaan amatörimäiseen populismiin.

Mieluimmin ei. Ennen vaikka vallankaappaus.

Republikaanit olisivat sopiva vallankaappaaja,
hehän ne Trumpin äänet oikeasti saivatkin.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Erinomainen tapa lähestyä asioita kysymyksillä. Tosin viimeinen vaikuttaa epäonnistuneelta retoriselta kysymykseltä. Mutta ehkä se ei ole sitä.

Trumpissa erimielisyys ei ole se joka hänessä eniten ärsyttää. Kyseessä on nimenomaan metodeista. Työtapojen neuvomisen sijaan on kenties syytä lähestyä asiaa sitä kautta mitä hänen ei pitäisi tehdä.

Esimerkiksi käyttää faktantarkistukseltaan heikkoja uutiskanavia (Esim. Fox News) kredibiilinä lähteenä. Hänen ei pitäisi kohdella omasta mielestään väärää mieltä olevia ja itselle epämiellyttäviä kysyviä journalisteja siten kuten hän tekee. (Vammaisen ihmisen pilkkaamisessa on toki muutenkin jotain sellaista erityistä.) Hän harrastaa teatraalisuutta ja uhittelua näiden itsensä vuoksi. Ei pitäisi. Konfliktitilanteita tulisi käsitellä kohteliaisuudella, etenkin jos on kysymys valtiontaloustilanteista ja ulkomaanpolitiikasta eikä mistään kahden nettiääliön kusipäisyyskilpailusta. (Jossa kova retoriikka on odotus, samoin kuin se että osallistujat demonstroivat omaa alhaisuuttaan.)

Antaako hänen käytöksensä sellaisen kuvan, että hän olisi valmis ottamaan neuvoja fiksuilta ihmisiltä? Antaako sellaisen kuvan että hän yksin tietää kaikki asiat? Kestääkö hän tilanteita joissa hän itse tekee virheen ja joku nuoleskelijansa on erimielinen? Koska tapaetikettinsä ja lähestymistapansa twiittautuvat kuten twiittautuvat, voidaan sanoa että parhaassa tapauksessa hän on "vain" surkea presidentti, joka hukkaa kaikkien aikaa ja kuluttaa julkisia varoja siihen että ihmiset tekevät perimmiltään tuottamatonta työtä valtion budjetista maksettavilla mahtipontisilla kampanjoilla kun ei viitsitä maksaa pienempää määrää työttömille.

Trumpin omalla kielellä ; "Trump has little knowledge and even less skill; Inaccurate claims, That's true. Terrible ratings. So sad."  

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Oma näkemykseni on,että maapallolla on ajauduttu globaaliin fatalismiin ja siitä irtipääseminen on erittäin vaikeaa. Näen, että Trumpin kaltainen henkilö, jolla näyttää olevan pokkaa kaikenlaiseen, edesauttaa irtirepäisyssä, ravistelee. Hän on juuri oikea henkilö tällä hetkellä.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Varmaan kivaa kun ei ravistele sinua. Kuten vanhempasi?

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Kyllä ravistelua tarvitaan. Ravistelu aiheuttaa keskustelua. mutta on muistettava. ravistelu ei saa aiheuttaa liian voimakkaita reaktioita.
Åelkästään, voimakastakin keskustelua. Jos syntyy tilanne, ettei enää keskustella. Trumpinkin pitäisi tämä tajuta. ei vastakkaunasettelun ilmapiiriä, ainakaa suurvaltojen kesken.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Saksassa oikeistolaisen populistipuolueen AfD:n suosio on laskenut selvästi, kertoo tuore mielipidekysely.
Tutkimuslaitos Forsan tekemän kyselyn mukaan AfD eli Vaihtoehto Saksalle -puolue on menettänyt neljässä viikossa kolmanneksen kannatuksestaan. Puoluetta kannattaa nyt kahdeksan prosenttia kyselyyn vastanneista, kun edellisessä kyselyssä kannatus oli 12 prosenttia. Kannatuslukema on pienin seitsemään kuukauteen.

Forsan johtaja Manfred Güllner arvioi, että yksi syy kannatuksen laskuun on se, ettei AfD tätä nykyä juuri voi kerätä pisteitä pakolaiskriisillä. Toinen on huoli Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin "kaoottisesta johtamisesta", jota ensin tervehdittiin tyytyväisinä, Güllner uskoo."
http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Ns. populistipuolueiden oikea kannatus tulee esille vasta vaaleissa. Monihan ei halua kertoa kannattavansa, jos kyselyssä pystytään vastaaja jollain tavalla identifioimaan.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Miehellä alkaa tänään 32. päivä presidenttinä. Ennen näkemätön määrä paheksuntaa on virrannut median läpi. Se on sanalla sanottuna mielenkiintoista.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Muutama "mutu" Trumpista.

Hänellä on käsittäkseni myös sotilaskoulutus yliopistokoulutuksen lisäksi. Sen mitä suomalaisia ammattisotilaita tunnen, niin heillä on melko suorasukainen esitystapa näin siviilielämässäkin. Mitä siitä tulisi, jos vihollista pyydettäisiin kohteliaasti pysymään rajan takana?

Trump on tottunut johtamaan isoa konsernia, henkilökuntaa ilmeisesti yli 25.000. Hän on sanonut miten tehdään, tottunut myös moniin liike-elämässä esille tuleviin oikeudenkäynteihin. Välillä voittaa, välillä häviää. Taloudellinen asema ei sido häntä, voi sanoa mitä ajattelee.

Käsittääkseni johtamis- ja muissakin oppaissa neuvotaan sanomaan asioista suoraan ja heti. Tietysti henkilön luonne sitten vaikuttaa millä sanoilla asioista sanotaan. Parempi äkkirysäys kuin ainainen kitinä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset