Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Mitä ammattia arvostat eniten?

Erään vastikään tehdyn mielipidemittauksen mukaan suomalaisilla ammattiarvostusten kärjessä on poliisi. Mikä ettei, hyvän puolella pahaa vastaan noin ainakin teoriassa (lähimenneisyydessähän on todisteita muustakin). Yleisesti turvallisuus-, hoiva- ja opetusalan ammatit ovat kärjessä.

Itselläni ykkösenä on viihdekirjailija. Reaalisen arkipäivän pyörteissä olen kiitollinen, kun kirjailijan mielikuvituksen siivellä pääsen vaihtamaan toiseen todellisuuteen. Jos viihdekirjailijoita ei olisi, elämäni olisi aivan toisenlainen; jaksaisiko sitä edes elää on relevantti kysymys? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On monta ammattia, jotka ovat aivan välttämättömiä modernin yhteiskunnan toiminnalle. Sanoisin, että ne kaikki nauttivat maksimaalista arvostusta. Sanotaan nyt esimerkiksi vaikka lakaisinkoneenkuljettaja.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jäteauton kuljettaja on aika lailla top1, kaikki muu jää jälkeen koska heidän ansiosta ei jouduta elämään haisevasssa kassassa jätteitä joista kaikki kivat entisajan taudit lähtivät liikkeelle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vaikka niin isäni, veljeni kuin poikani olivat/ovat kirurgeja (joka on tunnetusti Suomen arvostetuimpia ammatteja), niin itse arvostan eniten maanviljelijöitä, puutarhureita ja ylipäänsä heitä, jotka tekevät ruokaa sille valtavalle enemmistölle, jolle päivittäinen ruoan saanti olisi muka itsestään selvyys...

"If you eat, you`re a partner in agriculture!"

ja vielä parempi totuus:

Once in your life you need a doctor, lawyer, policeman, or preacher but every day — three times a day — you need a farmer.

(kestänee vielä omaa aikaansa ennen kuin kaupunkilaiset (kokkarit/demarit/vihreät?) tajuavat tämän elämän peruslain)

terveisin,
MMM/agronomi

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Arvostuksiin vaikuttaa varmaan myös kuinka ammattitaitoisia ammattilaisia kohtaa elämässään. Itselleni tuli mieleen kirurgeista, olen ollut kolmessa leikkauksessa tähänastisen elämäni aikana, ja kahdessa niistä on ollut pientä epäonnea. Silmäleikkauksessa laitettu ommel ei 'sulanutkaan' pois ja polvileikkauksesta on vasemmassa polvessani vieläkin prikka jäljellä. Eiväthän nuo tietenkään ole leikkaajan aiheuttamia, mutta mielessä ne yhdistyvät leikkaukseen.

Pekka Iiskonmaki

''Mitä ammattia arvostat eniten?''

Tuottavan työn tekemistä.

Virkamiesrälssi ei edes maksa veroja. Heille maksetaan palkat ja kulut muiden veroista.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Virkamiehen palkkaa on usein vaikea määritellä tuottavuuden perusteella.

Pekka Iiskonmaki

#6
Usein se on kuitenkin tuottamatonta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olisiko kokonaistuotanto suurempi jos eläisimme täydessä anarkiassa?

Pekka Iiskonmaki

#8
Olen aina ihaillut suomalaisten kykyä mennä laidasta laitaan. Keskitie on tuntematon käsite.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset