Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Överi-ihmiset eli överit

Kaikki varmaan tunnistavat överi-ihmisen, joka ilmaisussaan vetää överit. No, ehkä he itse eivät tunnista eli ei voi sanoa kaikki.

Miksi överit eivät saa isoja joukkoja valtaansa? Koska suurinta osaa ihmisistä ärsyttää liian voimakas tyrkyttäminen tai vaatiminen. Suurin osa ihmisistä on niitä tolkun ihmisiä.

Politiikassa överit ovat tuhoisia, he vieraannuttavat ihmiset politiikan seuraamisesta. On väärä tulkinta, että ihmiset antaisivat poliittisen päätöksenteon tieten tahtoen luisua joitain ääriä kohti, ja antaisivat hiljaisen hyväksyntänsä. Ei, vaan övereistä halutaan pysyä kaukana, halutaan elää mahdollisimman hyvää elämää ilman ääri sitä tai tätä. 

Överiys on varmaan luonteessa, mutta sitä en tiedä mistä se tulee luonteeseen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Laitanpa pari esimerkkiä tältä palstalta. Suosikki tolkkuni on Petteri Ritala, selväjärkistä politiikan seurantaa ja tyylissä sopivasti huumoriakin mukana. Överin juuri nyt on ex-opettajani Jore Puusa, ilmaisu vedetty niin yli, että uusia kannattajia ajatuksilleen ei todennäköisesti ilmaannu.

Pekka Iiskonmaki

Suomessa muualla normaali käytös on överiä.

Pekka Iiskonmaki

#3
Menen kulmakauppaan ja kerron myyjälle haluavani pullon punaviiniä ja kuusi pulloa A-olutta.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Vetää överit on ihan liian vakiintunutta kieltä tällaiseen uusiokäyttöön. En pidä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Keravalainen valokuvaaja, jonka nimeä en mainitse, osaa vetää vihaa päälleen. Kävin sitten hänen blogisivuillaan ja aloin ymmärtää, että kovat elämänkokemukset ovat vaikuttamassa asioiden tilaan.

Voihan olla, että övereitäkin on kehittynyt erilaisia polkuja pitkin, ken ei ole saanut geeneissään överiyttä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Näin on valokuvaajalla asianlaita.

Näille övereillehän ei mitään voi, ja yritinkin sanoa, että meitä on paljon, jotka haluavat pysyä mahdollisimman kaukana heidän ilmaisutavastaan. Ja että, övereiden ei kannata tolkkujen kanssa vedota sanomisiinsa, koska niitä ei halua lukea, ja niin ollen niitä ei myöskään ole luettu. Itselläni on pari kommentoijaakin täällä, jotka ohitan, koska tyyli on liian päällekäyvää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset