Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Lippos-déjà-vu pelkoko sosiaalidemokraateilla?

En ymmärrä ollenkaan, että poliitikot kieltäytyvät niin näkyvästä ehdokkuudesta kuin presidentinvaalit ovat. Koska kaikki tietävät, että Sauli Niinistö tulee valituksi, niin mukaanhan kannattaa lähteä nostamaan tietoisuuteen oma osaamistaan. Varmasti jää mieleen.

Ei kannata ollenkaan miettiä Paavo Lipposta. Hänhän lähti melko ylimielisenä viime presidentinvaaleihin, ja oli sitten niin ärtyneen pettynyt häviöstään, että ei osallistunut Niinistön virkaanastujaistilaisuuteenkaan. Se ihmetytti ja ihmetyttää edelleen, että entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies ei ollut paikalla. (Hänestähän oli napattu kuva jossain kadunkulmassa tilaisuuden ollessa menossa). Mitä käytöstä.

Siis ei mitään Lippos-déjà-vu kauhua! Mukaan vaan pönkittämään omaa asiantuntemusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Paavo Lipponen ei sentään lähtenyt maasta, kuten Esko Aho hävittyään Tarja Haloselle.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

No tällä kertaa ei ole mitään hävittävää, kun voittaja jo tiedetään. Voi täysillä tuoda omaa agendaa esille.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jep. Toisaalta monella poliitikolla on sen "sanoman edistämisen" lisäksi mukana myös kilpailuviettiä, mikä ei oikein herää, jos tilanne on sale-tisti selvä. Vähän ihmettelen suomalaisten sopuilua tässä presidenttiasiassa, koska demokratian aivan oleellinen peruspilari on vaihtoehdon tarjoaminen. Mutta sitä saa, mitä tilaa. Slaavilaisuus asuu syvällä suomalaisuudessa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #3

Niin, minä en ymmärrä alkuunkaan. Ehkä se on jotain korkeampaa poliitikkoajattelua — tai sitten ihan vaan tyhmyyttä, ettei tartu tilaisuuteen. Nähtäväksi jää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset