Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Huumoriii…

Kirjailijahan on sanan käytön taituri ja Finladia-voittaja sanan käytön mestari. Jos siis Finlandia-voittaja kutsuu voittajan puheessaan ruotsin kieltä taitamattomia ihmisiä junteiksi noin niin kuin huumorimielessä, mitä se tarkoittaa?

Käsittääkseni sitä, että tämän ajan korkeakulttuurikuplassa ei edes yritetä liennyttää väestön jakautumista. Sanan käytön mestari ei ihmisiä loukkaavaa lausetta suurta näkyvyyttä saavan puheen lopuksi ajattelemattomuuttaan käytä.

Mieleni miettii mikä on sivistystä… 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta eihän hän kutsunut ruotsia osaamattomia junteiksi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Juha Hurme kuitenkin pahoitti herkkänä runopoikana tunnetun ministerin mielen. Mieltäni raastoi nähdä kaikkien junttien puolesta loukkaantuneen Sampo Terhon voipuneen ilmeen. Näin vihapuhe iskee kuin miljoona volttia! Illalla ei tahtonut tulla uni silmään kun mieleeni tuli Hugo Simbergin maalauksen mukaelma, jossa kaksi totista ministerikollegaa (Soini & Lindström ) kantaa junttia paareilla halki aution maiseman. Juntin silmien peittona on valkoinen side. "Haavoittunut Juntti" ei jätä ketään kylmäksi.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Miksiköhän voi kutsua suomenruotsalaista joka ei osaa suomea? Super, hyper juntti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Näin se maailmankuva muuttuu. Parivuotta taaksepäin pidin mediaa melkoisen luotettavana.

Vielä hetki sitten luulin finalandia palkkinnon olevan kirjallisuuspalkinto. Sehän on poliittisen sanoman julistuspalkinto, jossa osalle kansalaisista näytetään persettä.

No tsekataan opus, kun käsiin saadaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjallisuus on kyllä yhtä poliittista kuin esim meidän keskustelut täällä. Sitä arvostellaan eri kriteerein. Tämä ei paljon vaadi tekijältään toisin kuin kirjailijan työ.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Jp ja Sini, poistin loput keskinäisestä kommentoinnistanne. Katsoin, ettei se edistänyt blogin aiheen käsittelyä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset