Työtön seuraa: Uudet työllistymiskuviot te-toimistossa osa 2

On kulunut noin vuosi, kun kirjoitin samalla otsikolla (15.1.2017). Jatkan siitä.

Minuun oltiin te-toimistosta yhteydessä 28.1.2017 eli vuosi sen jälkeen, kun olin ensimmäisen kerran työttömäksi ilmoittautumisen jälkeen päässyt keskustelemaan te-toimistoon (työttömäksi 11.12.2015; ensimmäinen haastattelu 1.2.2016;  ensimmäinen työmarkkinatuki 10.2.2016). Yhteydenotossa pyydettiin ilmoittamaan, olenko aktiivisesti hakenut työpaikkoja, ylläpidänkö CV-nettiä ja tilaanko työpaikkavahtia avoimista työpaikoista. Näin olen toiminut.

Kerrottakoon, että työttömyysturvan maksu keskeytetään käsittelyn ajaksi. Kuinka ollakaan, kun se oli käsitelty ja hyväksytty siitä unohdettiin ilmoittaa kelalle. Jouduin te-palveluiden puhelinpalvelun kautta hoitamaan asiaa — ei ihan yksinkertaista, koska tieto pitää saada tietylle henkilölle, eikä se suju helposti. Pienellä viiveellä sain tukeni.

Sitten ei kuulunut mitään. Jatkoin aktiivista työnhakua, ja odottelin, koska kolmen kuukauden seurantaa kanssani aletaan hoitamaan. Sain odottaa marraskuun loppuun, jolloin sain täytettäväkseni ns. oman suunnitelman ja vastattavakseni ns. tehtäviä, joissa ilmoitin jatkavani CV-netin ylläpitoa ja työpaikkavahdin tilaamista. Lähetin vastaukseni 30.11.2017 ja sain vastauksen 15.1.2018.

Uusi asia te-toimiston vastauksessa oli, että siellä oli oman kirjoittamani suunnitelman loppuun lisätty:”Palkkatuen katsotaan edistävän mahdollisuuksia työllistyä avoimille markkinoille, koska työttömyys on pitkittynyt. Ehdot palkkatuelle täyttyvät.”

Itseltäni tämä oikeus palkkatukeen on mennyt täysin ohi. Otinkin välittömästi yhteyttä te-toimistoon ja jätin yhteydenottopyynnön. Nyt sitten odottelen heidän yhteydenottoaan 25.1. mennessä. Eihän tämä mitään nopeaa touhua ole.

Tässä raportti viime vuodesta. Kovin aktiivisesti ei minuun siis olla oltu yhteydessä, ja luultavasti tuosta palkkatuestakin olisi minulle pitänyt kertoa jo aiemmin.

 

Työtön seuraa: Uudet työllistymiskuviot te-toimistossa osa 1

bvalonen
Helsinki

Meitä kaikkia yhdistää, että synnymme ja kuolemme, ja siinä välissä meillä on elämä elettävänämme.
En tiedä, kukaan ei tiedä.
Uskoin pitkään, että on olemassa totuus. Mutta ennen sitä on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdoton ja sen kanssa on elettävä. Järjen varassa, muiden elävien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu