Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Esimerkillistä edestä johtamista (no ei sellaista tietenkään tapahdu)

Mitä jos työministerin tehtäviä hoitava Sininen tulevaisuus -puolueen Jari Lindström ilmoittaisi eroavansa, koska ns. aktiivimallilaki on huonoa ja oikeastaan kelvotonta lainsäädäntöä. Hän ilmoittaisi, että ei halua enää olla sellaisessa mukana: ”Kun nyt olen tarkemmin asiaa miettinyt, niin eihän laki mitenkään voi olla sellainen, että sitä ei kaikkien, joita se koskee, ole mahdollista noudattaa ja kuitenkin siitä on rangaistus seurauksena. Ja eihän tosiaankaan työttömiä voi kohdella yhtenä joukkiona. Koska en tällaista voi hyväksyä, eroan tehtävästäni”.

Mitäs sitten? Lindstöm saisi sulan hattuunsa, ja jos puolueensa olisi eri mieltä, eroaisi siitäkin. Jos sitten valitsisi oivaltavasti uuden puolueensa, voisi parlamentaarikon paikka lohjeta vielä useammissakin vaaleissa. 

Kuka tulisi tilalle hallitukseen? Kuka panisi päänsä poliittiseen giljotiiniin seuraavaksi? No, tokihan uskollisia sotureita riittää… Vai olisiko mahdollista sinisten seurata varapuheenjohtajansa esimerkkiä ja jättää koko epäoikeudenmukaisia lakeja säätävä hallitus?

Voisiko Lindström esimerkillisellä erollaan saada isompaa merkitystä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos vaan pohdinnastasi joka kohdistui minuun.

Tuossa on yksi erittäin merkittävä virhe ja se on se, että minun mahdollinen jatkamiseni seuraavassa eduskunnassa on täysin toisarvoinen asia ja äänestäjien käsissä toki muutenkin. Jos sitä pohdiskelisin päivät pääksytysten, en olisi alun perinkään lähtenyt mukaan politiikkaan.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kiitos itsellesi.
Kerroin vain äänestäjän näkökulmasta mahdollisuuksistasi, ja mitä ehkä voisit saada aikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset