Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Mieltä osoittamassa

  • Mieltä osoittamassa

Olin Senaatintorilla rikkana rokassa, ja työttömänä oma lehmä ojassa. Olisin ollut paikalla, vaikka sen olisi järjestänyt Martta- tai Nuoren Voiman- tai mikä tahansa liitto tai järjestö. Olen paljon kirjoittanut mitä aktiivimallista ja työttömyydestä ajattelen, enkä niitä käy toistamaan.

Koska olin elämäni ensimmäisessä mielenosoituksessa, niin mieleenpainuvin huomio ja tunteellisin kokemus: 

Olisi hienoa kuulla vielä uudelleen Sininen tulevaisuus -puolueen Matti Torvisen puheet hallitus-oppositio ’kaksintaistelussa’. Mieleen jäi päällimmäiseksi jonkin sortin ylimielisyys ja väheksyntä työttömyyttä kohtaan. Se oli politiikolta kyllä aika erikoista tällaisessa tilanteessa. Jos jossain on tallenne niin kertokaa.

En jäänyt kuuntelemaan lopuksi esitettyä musiikkia, mutta kun tulin paikalle, soi varmaankin soundcheck-biisinä teininä kuultu ”Juna hiljaista miestä kuljettaa”, ”Laulu siirtotyöläisestä”  kai oikealta nimeltään. Piti tehdä työtä, etteivät silmät alkaneet... Sanoitushan on ihan aktiivimallia.

Kokemusta rikkaampana. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

torvinen väittää, että lapissa on työvoimapula. torvinen perustanee väitteensä hesarin juttuun jossa eräs yrittäjä itkee, ettei saa muka työvoimaa. Kyseinen yrittäjä on maksanut jopa 2€ tuntipalkkoja. Ulkamaalaiset työntekijät ovat karanneet kun palkat on jääneet maksamatta.

Tuolla meiningillä ei ole yhtään kummallista että kyseisellä yrityksellä on työvoimapula. Kansanedustaja torvinen (sin) siis tosiasiallisesti vaatimalla vaatii työttömiä menemään töihin jossa rikotaan suomen lakia.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

En tiedä tästä Matti Torvisesta juuri mitään, mutta käytös oli kyllä ylimielistä. Työttömät ja tukijansa eivät todellakaan näytä olevan sinisten 'asiakkaita'.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minä katselin telkkarista tuota Torvisen kummallista käytöstä. Ensin huutaa jotain puuta heinää toiselle annetun puheenvuoron päälle ja sitten poistuu takavasemmalle hymyilemään ironisesti. Valitettavasti Torvinen ei ole kunniaksi puolueelleen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kiitos. Toivottavasti lähettämäni kulkemisvinkit auttoivat asiaa.

Itse tulin paikalle vähäksi aikaa koska kuume ja flunssa mutta raahauduin kuitenkin kun oli Stadissa muitakin asioita.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kiitos vinkeistä, päädyin kävely-juna-juna-kävely ratkaisuun, hoitui päivän ulkoilulenkki samalla :) PIkaista paranemista!

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Olen luonteeltani kiltti mies mutta torvisen ulostulo sai minut näyttämään tyypille keskisormea, käsittämätöntä paskanjauhamista ja suoranaista parjaamista ja valehtelua. Nuo persuista liveneet siniset on pahin syöpä ja vitsaus mikä tätä maata on aikoihin kotellut.
vartiasesta en ole koskaan pitänyt henkilönä enkä poliitikkona mutta arvostan sitä että uskalsi edes tulla kansalaisten eteen puolustamaan näkemyksiään. sipilä , lindström, mattila ovat oikeita kieroja emälampaita ja pelkureita, toivottavasti yhksikään näistä ei seuraavissa vaaleissa tule valituksi minkäänlaisiin edustustehtäviin.

(henkilöiden nimet kirjoitettu tarkoituksella pienellä alkukirjaimella syvän halveksunnan osoituksena)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"sipilä , lindström, mattila ovat oikeita kieroja emälampaita ja pelkureita, toivottavasti yhksikään näistä ei seuraavissa vaaleissa tule valituksi minkäänlaisiin edustustehtäviin.
(henkilöiden nimet kirjoitettu tarkoituksella pienellä alkukirjaimella syvän halveksunnan osoituksena)"

"SAK:n Jarkko Eloranta: ”Sipilän kanssa sovittiin että ministerit jäävät pois”"

Olisiko pitänyt tulla kuokkimaan kun juhlan järjestäjä ei kutsunut?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla koko keskustelu, kun sovittiin. Olivatko ministerit 'tyrkyllä' tulemaan, mutta järjestäjät pyysivät etteivät tulisi?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #16

Se vaan on Birgitta niin että meitä tämmösiä "miehiä" ei päästetä isojen poikien keskusteluja kuuntelemaan , ei SAK:n eikä hallituksen. Todella mielenkiintoista se kyllä olisi, siinä saattaisi "suomut karista silmistä" useammallakin kuulijalla.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Sekaantuu tuo porukka moneen muuhunkin asiaan mihin niitä ei kaivata, miksei sitten tähän?
Onhan se nyt kumma että poliitikot on alkaneet pelätä ja aristaa kansalaisia, onkohan tullut tehtyä jotain tositosi tuhmaa?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ei kannattane itse asiassa kovin suuria johtopäätöksiä jonkun Torvisen sanomisista tehdä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Hänellä oli hyvä näkyvyyttä saanut tilaisuus uudelle puolueelle, minä ainakin kummastelen miten se käytettiin.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

#7
No ei todellakaan, tällainen kansalaisten "kaveri" on tämäkin siniuuvatti ;)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234546-sinisten-k...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Toivottavasti lakkoilu ja mielenosoitukset helpottivat oloa. En halua olla ilonpilaaja tai besser wisser, mutta voi olla, että "Kumotaan 124/2017 vp" -kansalaisaloitetta ei käsitellä eduskunnassa lainkaan Kansalaisaloitelain 4 §:n vastaisena, koska ko. laki sanoo, että "Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. - -"

Ko. aloite ei em. seikkoja sisällä eikä otsikko kuvaa aloitteen sisältöä.

Tässä alla puolestaan kansalaisaloite "Aidosti palkitsevaan aktiivimalliin", jossa ko. ehdot täyttyvät:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Olisiko jo aika rauhassa miettiä, miten tästä mennään porukkana eteenpäin...

Käyttäjän TiinaMariaSandberg kuva
Tiina Sandberg

Lopussa kuultiin myös tämä. Äärimmäisen ajankohtainen, vaikka jo yli 40 vuotta vanha.
https://youtu.be/QZQDK7aT0FY

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kaikkia ei tuntunut aihe kiinnostavan:

400 000 työtöntä
70 000 työkyvytöntä
140 000 allekirjoitti adressin
Luvut täältä kirjoituksista ja tarkistamattomat.

Kuitenkin:
SAK:n ilmaisista kuljetuksista huolimatta vasemmiston demonstroimassa toritapahtumassa oli tiedotusvälineestä riippuen 5000-10000 osallistujaa.
Näistäkin osa luultavasti oli paikalle sattuneita kaupunkilaisia joita aina ilmestyy esim. tanssipaikalle tappelua päivittelemään enemmän kuin osallistujia.

Eikö aihe koskettanutkaan itse niitä työttömiä joiden etuja tässä nyt kuulemma ajettiin ja tuhlattiin ainakin päivän työtulos Suomen nostotalkoissa?
Taisi osa lakkolaisistakin ottaa lomapäivän pilkkimisen merkeissä kun jäätkin jo kestävät.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Mielestäni kansalaisaloite 32 päivän aikana, jos lasketaan, että potentiaalisia allekirjoittajia on mainitsemasi 400 000 — toki allekirjottamaan pystyivät muutkin — sai ihan prosenteissakin hyvän kannatuksen 35 %. Se olisi mille tahansa puolueelle kova kannatus.

Parasta koko asiassa on se, että työtön nostettiin agendalle. Mikä tahansa organisaatio olisi voinut sen tehdä. Ei vaan ole tehnyt? Siksi kiitos järjestäjälle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Mielestäni kansalaisaloite 32 päivän aikana, jos lasketaan, että potentiaalisia allekirjoittajia on mainitsemasi 400 000 — toki allekirjottamaan pystyivät muutkin — sai ihan prosenteissakin hyvän kannatuksen 35 %. Se olisi mille tahansa puolueelle kova kannatus."

Toisaalta jos jonkin puolueen jäsenistä vain 35% kannattaa puolueen tekemää aloitetta niin en menisi sukseeta oikein paljon kehumaan. Näin taisi käydä noissa pressanvaaleissakin joillekin puolueille; eivät olleet kovin ihastuneita menestyksestään.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #24

Esimerkeissämme sinä ajattelet työttömät puolueeksi ja minä äänioikeutetuiksi. Kumpikaan ei tietysti ole relevantti, mutta antaa eri mielikuvan.

Presidentin vaaleista ajattelen, että ihan kaikki tiesivät Niinistön ylivoiman, mutta vuosi ennen eduskuntavaaleja olisi ollut tyhmempää olla laittamatta omaa ehdokastaan kuin olla mukana.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

#13
No teleporttaamallako muun suomen työttömät ja vähävaraiset olisi paikalle matkustaneet, tuskin työttömillä ja ihmisillä joihin toimenpiteet kohdentuu on varaa ajella edes junilla tai yöpyä hotelleissa, ihan tosissaanko kuvittelet että joku Kainuulainen työtön matkustaa Helsinkiin 2 tunnin tapahtuman vuoksi ja lähtee tilaisuuden päätyttyä samantien takaisin kotiin??
Olet erittäinkin väärässä siinä etteikö aihe ihmisiä kiinnosta, aktivimallista voi kertoa mielipiteensä ja osallistua sen vastustamiseen monella muullakin tavalla.

Enemmistö suomalaisista vastustaa aktiivimallin käyttöönottoa
https://yle.fi/uutiset/3-10031716

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

SAK kuljetti pohjoissuomesta linja-autolla. Lähtivät kuulemma jo torstaina puoliltapäivin kertoivat televisiossa. Kai ne samat linja-autot kuljettivat takaisinkin. Olisiko sitten ollut niin että jonkinlaista valintaa suoritettiin ketkä saivat ilmaiskyydillä kulkea, en tiedä mutta luulen että kaikki halukkaat pääsivät mukaan.

Ja tuosta kyselystä:
46% kyselyyn vastanneista vastasi olevansa tietoinen lain sisällöstä
55% kyselyyn vastanneista vastasi olevansa huonosti tai ei lainkaan tietoinen lain sisällöstä.
Vaikka oletetaan että kaikki jotka tiesivät olivat lakia vastaan niin sekään ei oikein vakuuta, eli osa vastusti ihan vaan tavan vuoksi.

Vähän se on epävarmalla pohjalla. Vastustaahan sitä kun joka tuutista toitotetaan viikkokaupalla miten mahdottoman huono ja paheksuttava laki se on, vaikkei tiedä sisällöstä mitään.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

#21
Niin varmaan kuljetti, mutta kaikki työttömät ja asianosaiset eivät näihin järjestöihin kuulu eikä näinollen varmastikaan SAK:n järjestämät kuljetukset heille olleet tarkoitettu. Se että suomen kaikki työttömät ei nyt sattumoisin senaatintorille saapuneetkaaan (mikä ehkä olisi tehnyt sinulle ja kaltaisillesi asiasta jotenkin "uskottavamman ja hyväksyttävämmän"? ) ei vesitä tai mitätöi tapahtuman tuomaa julkista arvoa ja sisältöä millään lailla
Gallupeista ja lehtikirjoittelusta muistuttaisin siitä työttömien mustamaalauksen ja parjauksen määrästä, mitä ikäänkuin "sattumoisin" alkoi ilmenemään samaan aikaan kun aktiivimallia kehiteltiin. Lähes päivittäin lehdistöstä ja netin julkaisuista löytyi kaikenmaailman "Matteja, Teppoja ja Oskareita, epämääräisiä elämäntapapummeja joiden kautta yleistettiin ja annettiin vääristelevää ja syyttelevää kuvaa kaikista työttömistä laiskoina uuninpankolla makailevina loisina. Kerrottiin yksipuolisesti "totuuksia" jättäen tarkoitukselllisesti tarinoista pois oleellisia tekijöitä. Tämmöinen on manipulointia ja masinoitua toimintaa puhtaimmilllaan.

Minä en ole sinulle kuten, en muillekaan tuntemattomille palstakirjoittajille mitenkään tilivelvollinen elämästäni ja mitä minulle on tapahtunut ja miksi ajattelen asioista kuten ajattelen. Sen verran kuitenkin avaan ja kerron että minulla on lähes 40 vuoden työura takana ja olen päätynyt työttömäksi itsestäni riippumattomista syistä YT- potkujen kautta. Kahdesti.
57 - vuotiaana kohtaan työnhaussa ikärasismia, kuten monet muutkin, jopa minua nuoremmat työnhakijat. Ei auta koulutus ja tutkinnot, menestyksekäs, merkittävä ja pitkä työhistoriakaan työllistymisessä, ei sekään että osaa tehdä hakemuksensa vaadittavalla tavalla ja käy jopa haastatteluissa. Ei nämä asiat uhkailemalla ja patistelemalla ainakaan helpommaksi muutu tai motivaatioita paranna. Olen varmasti itse elämäni paras asiantuntija ja tiedän mihin kykyni ja osaamiseni riittävät. Osaan hoitaa työnhakuni ihan itse, siihen ei tarvita ketään ulkopuolisia uhkailemaan ja säätämään, työsopimus syntyy työnantajan kanssa neuvotellen jos on koskaan syntyäkseen.

Onkohan itsellesi aktiivimallin sisältö ja sen vaikutukset kovinkin tuttu asia kun niin asiantuntijan äänellä siitä kirjoittelet? Se on helppo huudella ja vaatia jotain muilta pois kun itsellä on elämä kunnossa ja makoisaa. Koen henkilökohtaisesti loukkaavana asenteesi työttömiä, meitä montaa suomalaista koskettavaa asiaa ja tätä epäoikeudenmukaista irvikuvalakia kohtaan. Toivo hartaasti ettet koskaan joudu kokemaan samaa kohtaloa omalle kohdallesi

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Onkohan itsellesi aktiivimallin sisältö ja sen vaikutukset kovinkin tuttu asia kun niin asiantuntijan äänellä siitä kirjoittelet?"

Asiantuntijana en ole esiintynyt mielestäni millään alalla mutta katson että minäkin olen mielipiteeni ansainnut ja sanon sen myös.
Aktiivimallin kähinässä minua ihmetyttää lähinnä se että vastustajista tuskin kukaan on halunnut kuunnella ministereitä jotka vuoronperään kertovat lain sisällöstä ja lausumasta siellä jossa todetaan että vaikutuksia seurataan ja jos laki johtaa epäoikeudenmukaisuuksiin niin viilauksia tehdään. Vastavalittu tasavallan isäkin on sanonut että laki jo omassa tekstissään vaatii erityistä seurantaa ja puuttumista tarpeen tuleen. Mutta ei`h. Halutaan vain huutaa kurkku suorana SAK:n ja demareiden sekä kommunistien kuorossa vaikka yhtään euroa ei laki ole vielä supistanut kenenkään etuuksia.
Voit ihan hyvin sanoa että olen väärässä jos siltä sinusta tuntuu ja se jotenkin enemmän todistaa sinun olevan oikeassa. Kerrot pitkästä työurastasi ihan vapaaehtoisesti enkä ole mielestäni sitä sinulta edes pyytänyt.

Elämä kyllä on makoisaa vaikken saakkaan palkkaa enkä sosialitukia enkä muitakaan pönkkiä latin latia kun satun omistamaan mökin jossa asun korvessa ja olin joskus yrittäjä joten ei mihinkään tukiin ole oikeutettu.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Olen Petriä vielä hiukan vanhempi. Tekisi mieleni sanoa, että jokainen te-toimistossa asioinut tietää, että mikään ei mene strömsöön tyyliin. Kun sanotaan, että katsellaan ja korjaillaan, niin siihen ei kokemuksen kautta ole luottamusta.

Laki on jämerä keino vaikuttaa ihmisten elämään. Kun se on tehty huonosti, tässä erityisesti niin, että se kohtelee kaikkia työttömiä nippuna. Petrin ja itseni ikäisten on lähes mahdotonta toimia lain mukaan -- johtuen juuri iästä. Ei auta vaikka kuinka on osaamista, työpaikkojen ovet eivät meille aukene.

Kun ikäisillämme usein on kymmenien vuosien työurat takana, olisi mielestäni kohtuullista, ettei ihan kaikkia kulloistenkin hallitusten leikkejä tarvitsisi leikkiä. Ihmistä pitäisi arvostaa ja kuunnella. Kuulisi, että tämä malli ei ikäisillemme sovellu siihen mihin sillä sanotaan pyrittävän.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Mielestäsi on oikein että tehdään laki joka sisällöltään ja vaikutuksiltaan on huono ja täynnä epämääräisyyksiä, lähdetään "kokeilemaan" että mitenkä tässä käyneekään. Eihän koekaniineina toimi kuin joku satatuhatta työtöntä...
Aktiivimallin kehittelijöiden agenda ja viesti on jo tullut selväksi, nyt pn vastustajien vuoro olla äänessä ja niin että se kuullaan, vaikka suomi pysäyttämällä sitten. Ollaanhan kerrankin siinä kuuluisassa "samassa veneessä" yhdessä dittem
Entinen yrittäjä, nykyinen eläkeläinen? Jostain sinunkin täytyy elämiseen eurot saada, perintöjä joilla elelet? Kepulainen, kokkare vaiko peräti siniuuvatti? Mistä tuollaiset käsityksesi aktiivimallin puolustelijana on peräisin ja miten tämä asia sinua henkilökohtaisesti koskettaa. Yritys nurin ja katkeruuttasi toivot ongelmia muillekin ihmisille,?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Entinen yrittäjä, nykyinen eläkeläinen? Jostain sinunkin täytyy elämiseen eurot saada, perintöjä joilla elelet? Kepulainen, kokkare vaiko peräti siniuuvatti? Mistä tuollaiset käsityksesi aktiivimallin puolustelijana on peräisin ja miten tämä asia sinua henkilökohtaisesti koskettaa. Yritys nurin ja katkeruuttasi toivot ongelmia muillekin ihmisille,?"

Ei osunut arvauksesi oikein mistään kohdalta kohalleen mutta helpotti varmaan oloasi. Yritys on vieläkin pystyssä mutta työt siltä puuttuu,elämisen hoitelen syömällä niitä säästöjä joita onneksi laitoin jemmaan silloin kun työtä oli. Muutaman vuoden kun vielä jaksan niin alkaa tulemaan eläkettä oikein monta sataa euroa kuukaudessa joten tulevaisuus näyttää valoiselta. Katkera en ole osannut koskaan kenellekään olla ,olenhan itse saanut päättää elämästäni vapaassa Suomessa. Elämä on minulle näyttäytynyt hienona mutta kieroilua ja vääristelyä karsastan.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

#30
Niin, huomaatko kuinka helppoa on arvailla ja kuvitella jotain ihmisistä joita ei tunne, yleistää ja asetella heitä samaan nippuun ja kategorioihin ja tehdä johtopäätöksensä tämän tiedon pohjalta? Kirjoitat omasta päätäntävallastasi elämäsi suhteen, osaatko kuvitella yhtään miten tämä aktiivimalli kohtelee esimerkiksi niitä henkilöitä jotka ovat aina asiansa kunnolla hoitaneet ja veronsa maksaneet, ja yrittävät edelleenkin tilanteestaan huolimatta koettaa selvitä yhteiskunnan kunniallisina jäseninä byrokratian rattaissa velvoitteensa hoitaen? Ihmettelen sitäkin, enkä varmastikaan ole ainoa että kun joka ikisestä palkasta on pidätetty työttömyysvakuutusmaksu niin mihin tarkoitukseen sitä on pidätetty ja mihin ne rahat ovat yhtäkkiä kadonneet. Kova tarve ja pyrkimys on näillä aktiivimallia lansseraavilla tahoilla tehdä sosiaaliturva "vastikkeelliseksi"

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Joo'oh. Helppo on yleistää.
En ole kyllä mielestäni esim. tässä keskustelussa vielä päässyt siihen kysymykseen ollenkaan että mitä mieltä minä olen aktiivimallista mutta sinä olet näemmä luokitellut minut jyrkkiin kannattajiin. Mistä olet sellaisen kuvan saanut, minähän olen kirjoittanut vain perjantaikarkeloihin osallistumisesta ja epäillyt että kaikki työttömät eivät olisikaan suuna päänä huutamassa laillista hallitusta vastaan. Ensimmäiseksi kommentoin sinun melko railakasta nimittelyäsi Suomen hallituksen ministereistä.
Jos saat rauhoitettua itsesi siten että pystyt lukemaan tekstiä ilman valmiita mielipiteitä minusta niin lue nyt tuolta ylhäältä asti tämä meidän keskustelu niin ehkä huomaat mistä minä kirjoitin. Mollasinko työttömiä eläinkuntaan kuuluvilla nimityksillä, syytinkö pelkureiksi ja porukanpettureiksi vaikka eivät tulleetkaan hippoihin mukaan?
Minä uskon että työttömyys on ihan tarpeeksi stressaavaa ilman nimittelyjäkin mutta uskon myös että kaikki lait on tehty hyvässä uskossa noudatettavaksi ja niillä yritetään korjata suomalaisten olosuhteita kokonaisuutena. Jos nykyisen eduskunnan tekemät lait eivät miellytä niin tottakai me sitten seuraavissa vaaleissa teemme parempia valintoja. Jos emme kykene parempaan seuraavissakaan vaaleissa niin olisikohan meillä itsellämme peiliinkatsomisen paikka.
Jos haluaa rekkuloida Suomen laillista hallitusta ja sen asettamia lakeja vastaan tai yllyttää muita sellaiseen niin sille toiminnalle on määritelty erilaisia seuraamuksia ja hyvä niin. En haluaisi elää Suomessa jossa lait määritellään toreilla huutoäänestyksellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"En haluaisi elää Suomessa jossa lait määritellään toreilla huutoäänestyksellä."

Ranskassa ei aikoinaan toreilla tyydytty enää huutoäänestykseen, siellä katkottiin huonoilta johtajilta päät pois. Ei tästä pitkä aika ole kun yhdellä torilla Romaniassa äänestettiin presidentti Ceaușescu viralta pois ja ammuttiin vaimonsa kanssa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

En kyllä haluaisi elää Ranskassakaan ja vielä vähemmän Romaniassa. Suomi on minulle mieleinen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

B.V:"Jos jossain on tallenne niin kertokaa."

Kun ei kukaan muu ole vielä laittanut, niin jospa minä sitten. Juutuupista löytyy ja tuo Torvisen osuus alkaa tuossa noin 45minuutin kohdalla.
https://www.youtube.com/watch?v=3LD1v2QgOfo

Itse en tuota mitenkään merkillisenä pitänyt, enempi "oksetutti" tämän Vartiaisen ulostulo. On jotain niin uskomatonta ja omaan ajattelumaailmaani sopimatonta tuo hänen esillä olemisen tarve ja naivi uskonsa omaan ylivertaisuutensa ja pätevyyteensä. Hän on se joka tietää työttömien asiat ja hän on se joka osaa kertoa miten työtön sitten tulee paremmaksi.

PS ja kun täällä sellaisiakin kommentteja, että hän olisi jotenkin erityisen roheka tullessaan esille, niin itse uskon edelleen tuohon oman egonsa esille tuomisen tarpeeseen. Kun en ole tohtori, mutta lähes narsismiin viittaa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Katsoin ja pysyn kannassani. Voi tietysti olla, että olen tottunut Vartiaiseen ja siksi hän ei tunnu ylimieliseltä. Minusta oli hyvä, että hän tuli paikalle, koska paljon on henkilöitynyt häneen. Eikä hän käynyt parjaamaan järjestäjiä.

Olen edelleen sitä mieltä, että tilaisuuden olisi voinut järjestää mikä tahansa taho. Nämä järjestivät. Minulle tärkeää oli ja on työttömyyden nostaminen esille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset