Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Työntekijän riski

Uuden työsuhteen alussa molemmat niin työnantaja kuin työntekijä ovat uuden edessä: sopivatko he toisilleen. Sitä katsellaan. Riski on molemmilla, onko tullut tehtyä väärä valinta.

On koeaika, jolloin irtisanominen puolin ja toisin on helpompaa kuin varsinaisen työsuhteen alettua koeajan jälkeen. Työntekijän riskinä on, että irtisanoutumisen syytä ei te-toimistossa katsota hyväksyttäväksi ja hän joutuu olemaan ilman tuloja seuraavat kolme kuukautta.

Nyt riidellään kovat piipussa, voiko työnantaja irtisanoa työntekijän ihan milloin vain koeajan päätyttyäkin — ikuisesta koeajasta siis. 

Asiahan ratkeaisi aikuismaisen käytännöllisesti sillä, että toisilleen sopimattomat työnantaja ja työntekijä voisivat erota niin, että toinen saa välittömästi oikeuden työttömyystukeensa ja toinen pääsee välittömästi yrittämään palkata paremman.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Voihan käydä myös niin, että työnantajan palkkaama pomo on se mätä omena.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Niinkin. Jos työn teettämistä ja tekemistä katsotaan riskien kannalta, niitä on paljon monipuolisempi kattaus, kuin mistä nyt on kärhämä käynnissä eli työnantajan riskistä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Onkohan tarkoituksena perustaa pieniä temppuyrityksiä joihinka ohjataan työttömiä tekemään työtä ilman palkkaa. Emoyritys sitten valitsisi temppuyrityksestä työntekijän 6kk koeajalle ja edelleeenkin ilman oikeata palkkaa. Tuosta sitten työllistytään tai pudotaan takaisin temppuyritykseen - jos ei ollutkaan hyvä tyyppi. Karenssillekin pudotaan ja tuota varten tähän malliin tarvitaan karenssiton irtisanominen . Sanalla sanoen, työttömyys häviäisi kuin pieru saharaan jos tuollaiset temppuryitykset sallittaisiin emoyritysten rinnalle. Siis työttömät olsivat temppuyrityksissä palkattomina odottamassa palkkaamistaan emoyritykseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset