Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Aktiivimallin aktiivisuus liikkumalla

Mietin tuossa salilla käydessäni ja 60-vuotissyntymäpäivän lähestyessä, että olen aika aktiivinen pitämään jäljellä olevaa kuntoani yllä.

Selkäni röntgenkuvista näkee, ja lausunnossa lukee, että yksi nikamaväli on ”tuhoutunut lähes täysin”. Tosin itseni kannalta tuo on saattanut olla hyvä asia, sillä ymmärsin irtisanoutua selkää kuormittavasta työstä ja aloitin aktiivisen kuntoilun ja kehonhuollon. Opiskelin myös uuden ammatin, mutta valitettavasti nykykriteereillä olin valmistuessani jo liian vanha työmarkkinoille, vaikka taskussa olikin tuore koulutus.

Kun nyt aktiivimalli on yhä olemassa, niin emmekö me osatyökykyiset ja ’liian vanhat’ voisi suorittaa aktiivisuusvelvoitetta kuntoilulla, joka voidaan näyttää toteen. Varmaan motivoisi liikkumaan ja ylläpitämään kuntoa. Itse uskon liikunnalla myös säästäneeni pitkän euron terveydenhoitomenoissa yksilötasolla vuosien aikana ja varmaan tulevaisuudessakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Osa-aikatyökin lasketaan aktiivisuudeksi jos joku ei näkisi itselleen periaatteelllisesti sopivina vaihtoehtoina ay-propagandakurssilla istumista tai edes kaikkien kansalaisten muutenkin harrastamaa lenkkeilyä. Mutta:

"Aktiivi"malli edelleenkin rankaisee rohkeasti osa-aikaisesti oman alansa ulkopuolella työskennelleitä sovitellun päivärahan 4,6 %:n leikkauksella, jos jälkikäteen todetaaan hänen tehneen töitä parisataa tuntia jollain 65 pv:n jaksolla hieman vajaalla minimipalkalla. Malli siis kannustaa taloudellisesti olemaan tekemättä noita oikeasti saatavilla olevia töitä. Kun vielä palkkatulojen veroprosentti on tällöin vähintään 20 %, saattaa työelämään suuntautuneen ikääntyneen mieleen tulla vertailu aktiivisuussakon höpökurssilla välttäneen eli täystyöttömyyttään kannustetusti jatkaneen kohteluun. Samalla ajanjaksolla vain viiden päivän työnhakuvalmennukseen osallistuneita kannustetaan kiitoksena "aktiivisuudesta" 9 euron päivärahakorotuksilla ja kulukorvauksilla, ja huhtikuusta alkaen myös ay-järjestöleireillä valveutettavia.

Ero aktiivisesti työhaluisen ja passiivisuuntautuneen kohtelussa on euromääräisesti ehkä vain kolmenumeroinen, mutta viranomaisen ja lainsäätäjän preferenssisignaalina periaatteellisesti megaluokkaa. Voidaan aiheellisesti kysyä, minkä sortin sosialistit tuon tulonsiirtointensiivisen ja korporatismibyrokratiaa tukevan "aktiivi"mallin ovatkaan kyhänneet?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270117-a...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Kommentoin nyt vain aloitukseni aiheeseen liittyen, että kaikki eivät kuntoile, edes suurin osa ei kuntoile. Mutta kannusteen myötä useampi voisi aloittaa.

Lisään vielä, että työtönhän etsii sopivaa työtä, mutta nykyajassa osatyökykyinen ja 'liian vanha' löytää sellaista ehkä sattumalta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Alkujaan sdp Filatov mutta kokoomus ja keskusta parantelivat sitä entisestään.Ilmais ja orjatyömalli 1600 luvulta on kuitenkin sdp:n filatovin keksintö.Suomalaisten ei pitäisi tehdä yhtääkään työtä josta ei makseta palkkaa.Uhkailut ja sanktiot huuhaa kurssit ynm.pitäisi lailla kieltää.Kuitenkin näihin palaa verorahaa miljarditolkulla halpatyövoiman ja työkyvyttömien koulutuksilla ja kursseilla.Työttömyyskorvauksen leikkaukset 4,6 % sekä mahdollisen toimeentulotuen leikkaus 20-40% ovat lainvastaisia.Kun hallituksella ei ole tarjolla mitään toimenpiteitä joilla työttömyysturvan leikkaukset voi välttää.

Eriarvoisuus "palvelujen" tarjonnassa kun on jokaisessa kaupungissa/kunnassa se fakta joten laillisuudesta ei voi puhua samana päivänäkään.Niin kaun kun ei palveluita ole tasa-arvoisesti kaikille,on hallituksen sanktio ja leikkausmalli laiton.Se että sairaita ja työkyvyttömiä roikotetaan TE palveluissa eikä suomessa ole perustuslainmukaista terveydenhoitoa kaikille tasapuolisesti ovat hallituksen temput vailla mitään pohjaa.Millä tällaiset on suomessa ylipäätään ihmiset hyväksyneet?Ai niin:ei olekkaan vaan kokoomus ja keskusta sekä siniset lainvastaisesti keskenään kävelivät yli ihmisten ja lain.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Keksin hätäratkaisun 4,65%-asiaan alentamalla työmarkkinatukeni verotusta. Tosin veronpalautus jää saamatta mutta noin ruoka-annokset pysyvät samanlaisina.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Minulla on myös veroprosentti laskettuna tuolla 4,65 % leikkauksella.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Vielä raudallisempaan kuntoon työttömät pääsisivät, jos uusiutuvan sähkön yhteydessä tehtäisiin niin, että kaikki työttömät saisivat 50 € tuntipalkkaa, kun he polkaisevat kuntopyörää ja sähköisesti tuottavat valtakunnan verkkoon vähintään joka päivä 4 tuntia ja siihen valtio voi helposti antaa sähkötariffitukea lopettamalla muut tuulivoimalan sekä aurinkovoimalan, kun kansalaisten kunto on paljon tärkempää.

Vuoden kuluessa voimme pienenä maana ylpeillä, että teräsmies/rautamies-kisoissa suomalaiset olisivat vähintään Top Ten-listassa kaikki ykkösinä.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Miksi ihmeessä pitäisi itsensä kuntouttaa, itsensä vuoksi vaiko yhteiskunnan orjatyöjuhdaksi lopuksi ikäänsä???
Antaisitte ihmisten elää rauhassa ettäkö jatkuvasti sekaantuisi toisten elämään.....

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Täytyy tunnustaa, että olin ihan tosissani. Tuli valittua väärä päivä, huonoa tilannetajua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset