*

Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 52 min 6 s sitten

Sisäministeriön Päivi Nerg loikkaa nyt valtiovarainministeriöön

1 tunti 4 min ago

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg siirtyy valtiovarainministeriöön. Valtioneuvosto on nimittänyt Nergin hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi. Viisivuotinen virkakausi alkaa tammikuun alusta.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu valtiovarainministeriön ylimpään virkamiesjohtoon. Virkaa aiemmin hoitanut Tuomas Pöysti siirtyy oikeuskansleriksi.

Lastensuojelusta lakialoite: Li Andersson vaatii 30 lapsen maksimia hätähuudon jälkeen

1 tunti 8 min ago

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on tänään aloittanut kansanedustajien allekirjoitusten keräämisen lakialoitteeseen lastensuojelun sosiaalityön mitoituksesta. Aloite tulee yli tuhannen sosiaalityöntekijän kannanoton jälkeen.

Olympiaongelma: Venäjä uhataan sulkea, kärähtänyt NHL-tähti yhä olympiamitalisti

2 tuntia 11 min ago

Kansainvälinen Olympiakomitea KOK tekee päätöksensä Venäjän osallistumisoikeudesta Pyeongchangin 2018 talviolympiakisoista parin viikon kuluttua. Maailman antidopingjärjestö Wada suosittelee Venäjän sulkemista olympialaisista, koska Venäjä ei ole tehnyt vaadittavia toimenpiteitä sen jälkeen, kun maan järjestelmällinen dopingohjelma paljastui tutkimusten jälkeen 2016.

Susijengistä tuli koripallopolitiikan uhri, siipirikkoisena Bulgariassa

2 tuntia 30 min ago

Koripalloliitto ilmoitti torstaina Suomen A-maajoukkuepelaajat, jotka matkaavat perjantaina Botevgradissa pelattavaan MM-karsintojen avausotteluun Bulgariaa vastaan. Petteri Koponen ja Sasu Salin eivät ole joukkueessa mukana.

Suomen Susijengille menetys on raju. Ovathan Koponen ja Salin olleet todella merkittävässä roolissa takakentällä Susijengin arvokisamenestyksissä 2011-17.

Koponen ja Salin olisivat kyllä halunneet pelata Bulgariassa. Koposen seura FC Barcelona ja Salinin seura Unicaja Malaga kuitenkin estivät heidän matkansa Euroliigan pelien takia.

Kauppoihin uutta hyönteisleipää – Suomalaisyhtiö maailman ensimmäinen?

3 tuntia 23 min ago

Elintarvikekonserni Fazerin leipomoyhtiö tuo osana kasvustrategiaansa kauppaketjuihin myyntiin hyönteisleivän.

Fazer uskoo oman selvityksensä pohjalta olevansa maailmassa ensimmäinen toimija, joka alkaa myydä laajasti kaupoissa hyönteisiä sisältävää tuoreleipää. Fazerin hyönteisleipä sisältää kotisirkoista valmistettua sirkkajauhoa. Kokonaisia sirkkoja leivästä ei siis löydy.

–Koska tämä on sellainen ensi kosketus raaka-aineeseen, ajattelimme, että se voisi olla jo vähän liikaa, jos siellä olisi sattumia, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström naurahtaa.

Tutkijalta tyly arvio: ”Uusi maakuntamalli on jo toteutuessaan vanhentunut”

3 tuntia 46 min ago

Suomen hallinnon vuonna 2020 uudistava maakuntamalli on jo valmistuessaan vanhentunut. Näin arvioi muuttoliikkeen asiantuntija, valtiotieteiden tohtori Timo Aro kokoomustaustaisen Ajatuspaja Toivon uudessa #Makuvaalit-julkaisussa.

Maakuntauudistus toteutetaan osana sote- eli sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisuudistusta. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kaupungeilta 18 maakunnalle.

Ministeri KL:ssä: Julkista järjestelmää pitää kehittää yksityisen suuntaan – Ketjuuntumista?

4 tuntia 52 min ago

Julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien on kehitettävä liiketoiminnallisuuttaan, arvioi Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) Kauppalehdessä. Hän ehdottaa, että julkisen sektorin tuottajat voisivat harkita ketjuuntumista yksityisten yritysten tapaan.

Kansanedustajat Ylelle: Rikoslakia muutettava – 10-vuotiaan hyväksikäytön tulee olla raiskaus

5 tuntia 31 min ago

Monet lakivaliokunnassa istuvat kansanedustajat kannattavat rikoslain muuttamista niin, että kohua herättänyt 10-vuotiaan hyväksikäyttötapaus täyttäisi raiskauksen tunnusmerkit. Asiasta kertoo Yle.

Presidentti Niinistö avasi keskustelun: Miljoonien sakkouhka vihapuheen levittäjille?

6 tuntia 57 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa avata keskustelun siitä, tulisiko Facebookin, Twitterin tai Googlen kaltaiset alustat asettaa vastuuseen vihapuheen levittämisestä.

Niinistö otti vihapuheen esiin luennoidessaan Turun yliopistossa tiistaina. Hän kuvaili sitä ”haluksi väärinymmärtää mieluummin kuin pyrkiä ymmärtämään toista”.

– Tätähän me varmasti kaikki olemme kokeneet. Erityisesti somessa se näkyy. Joka sanaan lähes tartutaan. Halutaan ymmärtää väärin, jotta pääsee iskemään, Niinistö kuvaili.

Barcelona ja Chelsea jatkoon, ManU töpeksi

14 tuntia 23 min ago

Jalkapallon Mestareiden liigassa ratkesi keskiviikkona kahden mahtiseuran jatkopaikka. FC Barcelonalle riitti Torinossa maaliton tasapeli Juventusta vastaan. Chelsea taas varmisti jatkopaikkansa tyrmäämällä Azerbaidzhanissa Qarabahin 4-0.

A-lohkossa nähtiin merkittävä yllätys, kun Valioliigassa toisena oleva Manchester United hävisi Sveitsissä FC Baselille 0-1. Michael Lang viimeisteli voittomaalin varsinaisen peliajan viime hetkillä.

Siperian mahtiseura taipui Jokereille: ”Halusimme näyttää tänään”

22.11.2017 23:41

Jokerit päihitti keskiviikkona Helsingissä kovan joukkueen. KHL:n itäisessä konferenssissa toisena oleva rahakas siperialaisseura Avangard Omsk taipui Jokereille 0-3.

Jokereiden alku oli vahva. Kahden ensimmäisen minuutin aikana joukkue siirtyi 2-0 -johtoon.

- Ensimmäisessä maalissa oli onnekas pomppu ja sitten Pihlström (Antti) teki hienon maalin. Ennen kolmatta minuuttia oli 2-0. Todella hyvä alku oli, kommentoi Jokerien kapteeni Peter Regin.

Juha Sipilä: Isompi pakolaiskiintiö parantaisi tilanteen hallintaa

22.11.2017 21:04

Suomi haluaa kehittää pakolaisten vastaanottoa Euroopan unionin alueelle kiintiöpakolaisjärjestelmän suuntaan. Lisäksi Suomi ajaa EU-maiden yhteistä listaa turvallisiksi katsotuista maista.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kiintiöpakolaisjärjestelmään pohjautuva vastaanotto olisi nykyistä järjestelmää hallitumpi. Se voisi kasvattaa pakolaiskiintiötä, hän vihjaa.

Juha Sipilä: ”Islamin läsnäolo haastaa meidät” – Laura Huhtasaarelta heti hurja syytös

22.11.2017 19:49

Islamin uskon vahvempi läsnäolo haastaa Eurooppaa ja suomalaisia, arvioi Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Hänen mukaansa uskonnon harjoittamisen läpinäkyvyyttä tulisi parantaa, mutta Suomessakin pitää kehittää uskonnollista lukutaitoa.

–Se että jos näitä asioita tehdään [uskontoa harjoitetaan] salassa ja julkisuudelta piilossa, niin siellä [moskeijassa tai muussa paikassa, missä uskontoa harjoitetaan] on sitten suurempi riski radikalisoitumiselle ja ääriaineksille, Sipilä sanoo toimittajille eduskunnassa.

Naisvaltainen jättiliitto tyrmää palkkamaltin ja 1,6 %:n linjan: ”Kohtuutonta”

22.11.2017 18:14

Palvelualojen ammattiliitto PAM kiistää tulkinnan yleisen palkankorotuslinjan syntymisestä ja tyrmää työnantajien vaatiman palkkamaltin.

PAM pohti linjauksiaan valtuuston syyskokouksessa, joka päättyi tänään. PAM huomauttaa tiedotteessaan, että työnantajat halusivat alakohtaiset sopimusneuvottelut, joten vientiteollisuuden ratkaisuja ei voida soveltaa neuvottelupöydissä sellaisenaan, vaan jokainen sopimus neuvotellaan erikseen.

Näkökulma: 10-vuotiaan tapaus – Suomen oikeuslaitoksen ja lainsäätäjien on herättävä

22.11.2017 17:10

Oli pakko tilata tuo Turun hovioikeuden kohutuomio siltä varalta, että se toisi jonkin selityksen asiaan. Ei se ainakaan maallikon silmiin tuonut.

Ristillä roikkuva sika ällistytti kansanedustajan – Jumalanpilkkaa valtion rahoilla

22.11.2017 15:46

Perussuomalaisten vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko hämmästelee, miksi Kouvolan kaupunginmuseossa on esillä teos, joka toi tekijälleen Harro Koskiselle tuomion korkeimmasta oikeudesta jumalanpilkasta vuonna 1974.

Sikamessias-niminen teos kuvaa ristillä roikkuvaa sikaa. Niikko on tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle, ja katsoo, että kyse on valtion rahoilla tapahtuvasta jumalanpilkasta.

Petteri Orpo: Saksaan tarvitaan äkkiä hallitus

22.11.2017 14:58

Saksan hallitusneuvottelujen venyminen vaikuttaa jo EU-yhteistyöhön, myöntää valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Hän sanoo suoraan, että EU:n isot uudistukset eivät etene ennen kuin Saksassa on hallitus.

–Se on erittäin huono asia, että asiat seisovat. Nyt on odotettu Ranskan vaalituloksen jälkeen Saksan vaalitulos ja Saksan hallitusta, jotta isot maat ovat päätöksentekokykyisiä. Sitä tilannetta ei nyt ole, Orpo toteaa.

Turvapaikanhakijat: Suomelta uusi vaatimus – lista maista, joihin voi pikakäännyttää tutkimatta

22.11.2017 14:34

Suomen EU-ministerivaliokunta linjannut toimista muuttoliikkeen tehokkaaseen hallintaan. Suomi haluaa siirtää painopistettä kiintiöpakolaisten uudelleen sijoittamiseen, kun viime vuosina suurin osa tulijoista on ollut turvapaikanhakijoita.

Kiintiöpakolaiset tulevat Suomeen eri järjestelmän kautta kuin turvapaikanhakijat. Kiintiöpakolaisten uudelleensijoittaminen on keino auttaa todellisessa hädässä olevia, sillä YK:n pakolaisjärjestö (UNHCR) on selvittänyt suojelun tarpeen ja pakolaisstatuksen jo lähtömaassa. Suomi on vastaanottanut kiintiöpakolaisia jo 1970-luvulta alkaen.

Alkoholilaki: Alle 18-vuotiaat poliisin syyniin ja ”vääristä papereista” sakot – valiokunta kyseenalaistaa

22.11.2017 14:28

Hallituksen esitys uudeksi alkoholilaiksi sisältää alaikäisiin liittyviä pykäliä, jotka eduskunnan perustusvaliokunta nostaa esiin tuoreessa lausunnossa. Perustuslakivaliokunta pohtii, onko alle 18-vuotiaita koskeville kohdille perusteita.

Yleisesti perustuslakivaliokunta katsoo, että alkoholiuudistuksen lakiehdotukset eivät sisällä merkittäviä perustuslaillisia esteitä ja ne ”voidaan käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä”, kuten fraasi kuuluu.

Petteri Orpo: Mehiläisen ”valtaus” Kemissä oli väärin

22.11.2017 14:15

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) toivoo, että Mehiläinen ja Meri-Lapin kunnat vetäytyvät Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ulkoistushankkeesta, joka kattaa muun muassa Kemin keskussairaalaan.

Orpo sanoo, ettei hän pidä Meri-Lapin ratkaisua oikeana.

–Se mitä tapahtui Länsi-Pohjassa, niin minusta se ei ollut yhteiskunnan kokonaisedun mukaista, Orpo sanoo.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat