Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Äänestys

Pitäisikö Hyvinkään kouluissa opettaa arabialaisia numeroita -kysely?

Tein tämän kyselyn Hyvinkään ilmoitustaulu Facebook -ryhmässä 17.5.2019 illasta. 18.5.2019 aamupäivään mennessä siihen oli vastannut 440 henkilöä. 361 oli äänestänyt  sen puolesta, että Hyvinkään kouluissa ei pitäisi opettaa arabialaisia numeroita ja 79 kannatti arabialaisten numeroiden opettamista Hyvinkään kouluissa. Mietitään hetki mitä tämän kyselyn tulos meille opettaa. 

Mistä oikein äänestettiin?

Miksi äänestäisit Niko Eskelistä eurovaaleissa?

Minulta on tätä kysytty paljon joten vastaan siihen nyt kirjallisesti ja pidemmin kuin sen voi tehdä keskusteluissa. Ääni yleensä edustaa kahta eri arvoa. Luottamusta ja ajettavien asioiden tai arvojen sympatiaa yhdessä äänen antajan kanssa. Luottamus ja sympatia muodostetaan usein loppujen lopuksi melko vähällä tuntemuksella. Pyrin nyt vastaamaan niin, että et äänestä “Nikoa säkissä”. 

Pyrkimykset ja teemat 

Suomen kohtalon päivä alkoi juuri

Kuukausi sitten tekemäni komiikkavideo näyttäisi tänä päivänä pitävän yhä enemmän paikkansa.

Roboteista ja veroista

Vaalit ovat lähellä, joten tämä lienee toiseksi viimeinen vaaliblogi. Vaalipuheissa on jaettu rahaa sinne sun tänne. Harva on kertonut, mistä ne rahat otetaan. Minä kerron.

"Mä en syntynyt kultalusikka suussa"

Tiedätkö sen tunteen, kun kaikki energia menee siihen, että pärjää? Toisille rahan riittäminen on itsestäänselvyys. Mä pidän normaalina sitä, että toimeentulon eteen tehdään töitä. Homma ei nyt toimi, sillä ahkeruudesta huolimatta elämä voi olla selviytymistä päivästä toiseen. On tärkeää, että päättäjä ei elä poliittisen kuplan sisällä, vaan on arkea ymmärtävä inhimillinen ihminen.

Ääni pienpuolueelle ei ole hukkaanheitetty ääni!

Kun olen tässä ihmisten kanssa jutellut vaaliteltalla ja lukenut nettikeskusteluja, olen törmännyt ihan liikaa ajatukseen "pienpuolueita ei kannata äänestää, kun ei ne sinne eduskuntaan kumminkaan pääse". Olen kuullut kyseistä lausahdusta elämässäni sen verran paljon, että niillä määrillä varmasti jo päästäisiin eduskuntaan ja isosti. 

Kesä- vai talviaika?

Olen hieman turhautuneena seurannut keskustelua valinnasta pysyvän kesä- tai talviajan valinnasta. Mielestäni kyseistä keskustelua ei tulisi edes käydä, koska se on typerää ja turhaa, kerron miksi:

Vaalikarja takaisin navettaan! Sonnit äänestämään!

Totta on, että Suomessa saisi ja pitäisi äänestää vain ne, joilla vuosiansiot ovat yli 500 000 euroa. Toinen kriteeri olisi valkaistu rectum. Lopuille näytettäisiin 87 kanavalta juutalais-amerikkalaisia sarjafilmejä 1950 -luvulta ja soitettaisiin Kirkaa nakinpaisto-ohjelmien aikana.

Se riittää niille. Ehdottomuus on aina suuri hyve suurissa ajatuksissa. Se on sitä politiikassa, jossa puolue on tänään tätä ja huomenna tuota. Kuitenkin keskiverto ihminen näkee siinä keskivertotapahtumat hyvin hoidettuina keskivertoasioina.

Tämä epäkohta voi ratkaista tulevat vaalit

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt vasemmistoliiton vaalimainoksena esiintyvä kuva, jossa pyydetään kirjoittamaan äänestyslippuun turvapaikkaa hakeneiden pakkopalautuksia vastustava iskulause #Stopdeportations. Tämän kirjoittaessa ääni hylätään. Joku siis on halunnut tehdä kepposen vasemmistoliittolaisille ja heidän kannattajilleen.

Katalonian itsenäisyys ja EU:n rappiotila

Ottamatta nyt kantaa siihen, pitäisikö Katalonian voida itsenäistyä tietyin reunaehdoin vai ei (Totta helvetissä pitäisi voida), niin sunnuntainen Espanjan hallituksen reagointi katalaanien haluun äänestää itsenäisyydestään oli kaikilla mittareilla täysin ylimitoitettu, epäoikeudenmukainen ja tarpeeton.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä