Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammatinvalinta

Yksi konkreettinen keino pienentää sukupuolten palkkaeroja

Naisten keskimääräisen palkkaeuron on tutkittu olevan n. 76-97 senttiä. Kiintiöiden sijasta eron pienentämisen voi aloittaa kertomalla nuorille ammattien tulojakaumista. Puhutaan rahasta.

Ammatinvalintakysymys

Ennen sanottiin, että on ammatinvalintakysymys, mitä tulee saamaan palkkaa ja muita siihen liittyviä asioita. Ammatinvalinta oli vastuun ottamista itsestä ja sillä oli tietty kannustava vaikutus myös omaan yrittämiseen.

Kun nuorena, tai vanhempana, suunnittelee, millä itsensä elättää, pitää kyllä samalla miettiä, kuka sen palkan maksaa ja mistä se palkanmaksaja saa rahat sen palkan maksamiseen. Näyttää pahasti siltä, ettei sille uhrata ajatustakaan. 

Minne peruskoulun jälkeen?

Nuorten jatkokoulutukseen ja ammatinvalintaan liittyvät kysymykset ovat lähiaikoina ajankohtaisia monissa perheissä.  Oman alan valinta voi kuitenkin olla peruskoulun päättövaiheessa olevalle nuorelle haasteellinen tehtävä. 

Suomalaisen miehen korpivaellus ja työhön samaistumisen dilemma!

Elämä ei ole vain laiffii, elämässä joutuu ajoittain tosiasioiden eteen. Silloin, kun tosiasiat puhuttelevat, ollaan jo lähellä katastrofia. Ollaan lähellä luopumista, perheen menettämistä, itsensä kadottamista.

Viime ja tämän vuoden jokaisena päivänä tietoisuuteemme on ilmituotu irtisanottuja, työyhteisöstään hylättyjä, ammattiosaavia, kenties yksiasuvia miehiä. Miehiä, jotka olivat eronneita, miehiä, jotka olivat kasvuvaiheissaan, perheen perustamisaikeissaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä