Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannatus vaaleissa

Keskustan ja Kansalaispuolueen ohjelmat vertailussa: Höttö vastaan konkretia.

Keskustan puoluehallitus on julkaissut  esityksen uudeksi puolueen periaateohjelmaksi. Puolueessa on ollut paljon tyytymättömyyttä puolueen linjaan, jopa siinä määrin, että kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on joutunut perustamaan Kansalaispuolueen Suomelle tärkeiden asioiden ajamiseksi. Siksi on mielenkiintoista vertaillan Kansalaispuolueen ensimmäisiä ohjelmia siihen miten Keskustan nykyjohto näkee ohjelmaehdotuksessaan maailman. Katsotaan mitä eri teemoista ohjelmissa sanotaan:

Maahanmuutto

Tulossa vihreä jytky

Luin Ylen otsikot. Ylen kannatusmittauksen mukaan vihreiden kannatus nousee historiallisiin lukemiin. Perussuomalaisten kannatus ei nouse ja SDP:n vähenee.

Oikeat kannatusprosentit äänioikeutettujen keskuudessa eurovaaleissa 2014

Tässä laskemani oikeat, rehelliset kannatusprosentit. Lähde Ylen tulospalvelu, päivitetty 26.5.2014. Tarkistuslaskentaa ei vielä ole tehty.

 

Äänioikeutettuja 4 440 297

 

KOK   8,8 %   390 112

KESK   7,6 %   339 398

PS   5,0 %   222 102

SDP   4,8 %   212 211

VIHR   3,6 %   160 967

VAS   3,6 %   160 818

RKP   2,6 %   116 423

Ratkeaako jääkiekon MM-kisoissa viimeisten parlamenttipaikkojen kohtalo?

Viime päivinä on julkaistu enemmän ja vähemän uskottavia ovensuukonsulttien arvioita eurovaalien tuloksesta, siitä kuka nousee Brysselin koneeseen ja kuka ei. Kaikki arviothan ovat myös enemmän tai vähemmän turhia, koska vain ja ainoastaan äänestyspäivän iltana selviää, kenelle kansa antaa mandaattinsa. Nyt julkaistuja uutisia onkin käytetty ainoastaan oman vaalikampanjan tueksi joko luomalla äänestäjille paniikkia omien puolesta tai vaikuttamalla heidän käsitykseensä oman ehdokkaan tai listan läpimenon mahdollisuuksista.

Iltalehden "tutkimus" EU-vaalien paikoista. Härskiä peliä !

Iltalehdessä tänään kerrotaan lehden itsensä teettämän tutkimuksen perusteella kokoomuksen saavan neljä paikkaa EU-parlamenttiin ja Perussuomalaisten vain kaksi ?

Mihinköhän kyseinen "tutkimus" perustuu ? Ei ainakaan mihinkään todellisuuteen, jo siitä voi kyseisen johtopäätöksen vetää, että kyseisen tutkimuksen mukaan kokoomusta äänestäisi jopa 23.7% ja Perussuomalaisia vain 16% :)

Jo nyt on selvästi nähtävissä, että Perussuomalaisten kannatus tulee olemaan korkeampi, kuin esimerkiksi tässä tutkimuksessa (myös hymähdyksen aiheuttanut) keskustalle luvattu 18,9%.

Näinkin

Halukkaat äänestelkööt tulevissa vaaleissa ja antakoot avoimen valtakirjansa, jonka käytöstä ei ole mitään takeita. 

Käynnissä olevat vaalit ovat vielä erityisesti uskon asia. Ehdokkaat ovat ryhmittyneet kotimaisten puolueryhmittymien kautta ikään kuin jaossa olisi kansallista vaikutusvaltaa. Ja sitä sitten lähtee edustamaan 13 tyyppiä kaikkiaan 766:n joukkoon. Oh ja hoh!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä