Bee En tiedä. Kukaan ei tiedä. Uskoin pitkään, että aina on olemassa totuus. Mutta ennen totuutta on näkökulma ja niitä ei koskaan ole vain yhtä. Eli totuus on mahdottomuus ja sen kanssa on elettävä. Muiden elävien kanssa — järjen varassa.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuosiloma

Vastineeni EK:n Ilkka Oksalalle

Vuosiloma, EUT

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtaja Ilkka Oksala kirjoitti tänään hallituksen kiirehtineen turhaan vuosilomalain uudistuksen kanssa. Oksala myös toteaa ”hallituksen pettäneen vuosilomalain kohdalla lupauksen siitä, ettei teollisuuden kustannuksia hallituksen toimesta lisätä”. Oksalan kokemus vuosilomalain uudistusta valmistelleen työryhmän työstä on oletetusti subjektiivinen.

Hallituksella tähtäin riittävän kaukana?

Hallituksen kustannuskilpailukykysuunnitelmissa tuskin ollaan nähty vielä viimeistä iteraatiota. Esityksiä ja niiden muuttumista seuratessa on kuitenkin herännyt yksi pelko: tehdäänkö suunnitelmia riittävän pitkää tähtäintä ajatellen, vai toteutetaanko tässä jonkinlaista hallituskausitaloutta eli politiikan vastinetta kvartaalitaloudelle?

Yhteiskuntasopimuksen ainekset löytyvät etuoikeuksien poistosta

Demokraattisesti valittu enemmistöhallitus on päätynyt arvioon, että maassamme on työkustannusongelma  ja kestävyysvaje. Asiasta voi olla eri mieltä mutta enemmistödemokratiassa olisi rintamakarkuruutta olla osallistumatta hallituksen määrittelemän ongelman ratkaisuun.

Yrittäjät: Virkamiesten lomista 2 miljardin euron säästöt

Yrittäjät esitti syksyllä, että julkisen hallinnon virkamiesten loma-ajat voitaisiin alentaa samaksi kuin yksityisellä sektorilla. Tällä toimenpiteellä arvioidaan säästettävän jopa kahden miljardin euron edestä. Kyseessä on niin valtava summa, että sillä saataisiin lähes kolmannes nykyisestä budjettivajeesta kurottua kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä